2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Trócsányi László: Az idő a Néppárton belül nekünk dolgozik

A Fidesz és a magyar kormány szeretné végre lezárni a 7-es cikkely szerinti eljárás ügyét, szeretné végre elérni, hogy vége legyen a boszorkányüldözésnek. Erről Trócsányi László beszélt Föld-Kovács Andreának kedden, a Magyarország élőben című műsorunkban. A Fidesz európai parlamenti képviselője arról is beszélt, hogy az Európai Néppárton belül sokan értik a Fidesz pozícióját, sőt egyre növekszik az a tábor, amely a magyar kormánypárt álláspontját képviseli.

  • Trócsányi László: Az idő a Néppárton belül nekünk dolgozik

 

A Fidesz és a magyar kormány támogatja az Európai Unióban Magyarország ügyében folyó, 7-es cikk szerinti eljárás felgyorsítását, annak mielőbbi befejezése érdekében Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő közlése szerint. A kijelentés kapcsán Trócsányi László elmondta, az egész ügy kezd politikai bohózattá alakulni, hiszen Lengyelországgal szemben 2017.ben, Magyarországgal szemben pedig 2018-ban kezdődött egy eljárás, és most 2020-ban – a volt miniszter szavai szerint – „sehol sem tartunk”.

Szeretnénk pontot tenni ennek az ügynek a végére, az összes érvünket elmondtuk, a magyar kormány írásban egy nagyobb dokumentumot is rendelkezésre bocsájtott. El kellenne olvasni azokat az érveket

– jelentette ki az EP-képviselő.

A Fidesz európai parlamenti képviselői minden fórumon is elmondják, hogy mi az álláspontjuk a „vádpontokkal” kapcsolatban, de mint arra Trócsányi László felhívta a figyelmet, válaszra sem méltatják őket, hanem a saját maguk álláspontját hangoztatják és így

a „süketek párbeszéde alakul ki”.

Hozzátette, az Európai Unió hitelessége is napirenden van, így a Fidesz és a kormány szeretné ezt az ügyet lezárni. Azzal, hogy az Európai Parlament rá akar erre a témára telepedni és 4-5 naponta rendezvényt tartanak a jogállamiságról, az kifullad és Trócsányi László szerint kontraproduktív.

Arra a felvetésre, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője sürgette az Európai Tanácsot, hogy vegye napirendjére a 7-es cikk szerinti eljárások ügyét, Trócsányi elmondta, a Néppárton belül sokan értik a magyar álláspontot és sok néppárti képviselő is egyetért azzal, hogy

Magyarország ellen boszorkányüldözés folyik.

A Néppárt nagyon megosztott ebben a tekintetben, de nagyon sokan vannak mellettünk, ez a tábor pedig egyre növekszik és az idő a Néppárton belül nekünk dolgozik, mert megértik az álláspontunkat – tette hozzá.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!