2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Tóth M. Gábor: A kapitány vitatja, hogy hibázott

Hír TV

2019. június 13., csütörtök 20:23

Tóth M. Gábor ügyvéd cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint a tömegszerencsétlenség okozásával vádolt ukrán hajóskapitány nem működött volna együtt a nyomozó hatóságokkal. Jurij C. jogi képviselője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában elmondta: ügyfele érdemi vallomást tett, amelyet gyanúsítottként is fenntartott. Tóth M. Gábor megerősítette: A hajóskapitány vitatja, hogy szakmai hibát vétett.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető azon felvetésére, hogy az ügyészség és a nyomozó hatóságok valamint a közvélemény is keresi az okokat, szeretné tudni mi állhatott a baleset hátterében. Ha a kapitány nem érzi magát bűnösnek, akkor mit állít?

Tóth M. Gábor elmondta,

Nagy baj lenne, ha önmagában az ügyészség és a nyomozó hatóság vagy a közvélemény állít valamit az egyben azt jelentené, hogy a történésekkel teljes egészében kvadrál. Egy hosszú nyomozásnak lesz majd a feladata, hogy kiderítsék, mi történt, ki hibázott, hibázott-e valaki egyáltalán. A bíróság jogerős ítéletében állapítsa meg azt, hogy mi történt. Amíg ez a jogerős megállapítás nincsen, addig mindenkit, őt is ártatlannak kell tekinteni.

Hír TV