2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Moziklip 19:15

Magyarország élőben

Tóth Erik: A kamupártok becsapják a szavazóikat

  • Tóth Erik: A kamupártok becsapják a szavazóikat

Földi-Kovács Andrea műsorvezető első témaként a kamupártokra kérdezett rá. Arra volt kíváncsi, hogy a demokráciára vetítve ennek a jelenségnek milyen következményei vannak.

Tóth Erik erre azt válaszolta, hogy az egyik legfontosabb a demokratikus kár. Azt ugyanis látni kell, hogy minden politikai jelölőszervezet, amely a megalakulását követően nem tűzi azt a zászlajára, hogy a saját választóit, az tulajdonképpen hátat fordít egy olyan közösségnek, amely valamilyen szempontból mégis úgy ítélte meg, hogy támogatandó az a célkitűzés, amelyet az adott párt hirdet.

Itt nemcsak arról van szó, hogy becsapják a szavazóikat, hanem az elvesző szavazatok száma is meg tud emelkedni radikálisan

– húzta alá az elemző. 

Földi-Kovács Andrea arra is kíváncsi volt, hogy a vezető elemző miként vélekedik Schiffer András kijelentéséről. A volt LMP-s politikus szerint ugyanis a mostani törvénymódosítás a kamu, és nem ezáltal sem lesz majd hathatós előrelépés a kamupártok ügyében. Schiffer szerint a választási eljárásról szóló törvényt kellett volna módosítani.

Tóth Erik reakciója erre az volt, hogy várjuk meg milyen választási eredmény születik 2022-ben. A vezető elemző szerint, hogyha

a választási eljárásról szóló törvényt változtatták volna meg, akkor a választókat fosztották volna meg a saját joguktól (...), sőt egyszerűen korlátozva lett volna a demokratikus verseny.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!