2019. július 18.,
csütörtök, Frigyes napja

Toroczkai László: Már létezik az egyesült balliberális tömb

Hír TV

2019. április 10., szerda 20:40

Toroczkai László szerint közös kormányzásra készül a Jobbik és a baloldali ellenzék 2022-ben, amelynek jelei már most láthatók. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában úgy vélte, az, hogy a Jobbik és az LMP veszekszik a DK-val és az MSZP-vel valójában csak egy színjáték, a pártok már felosztották a helyeket.

Brüsszelbe megy Toroczkai László, ha a Mi Hazánk Mozgalom mandátumot szerez a májusi EP-választáson. A Hír TV Magyarország élőben című műsorában a párt elnöke elmondta, felkészült az európai politikára. Ha kijut Brüsszelbe, nem indul az őszi önkormányzati választáson Ásotthalmon, hanem Budapestre teszi át székhelyét és a fővárosból irányítja majd a pártját.

A Mi Hazánk EP kampányprogramja a bevándorlásra épül, erre fókuszál, de sokkal drasztikusabban, mint a kormányé. Földi-Kovács Andrea kitért arra a nagy port kavart fővárosban forgatott videóra is, melyben a migráció veszélyeire hívják fel a figyelmet. Toroczkai László arra a kérdésre, hogy mi volt a szándékuk a videóval azt felelte:

 „Azt szerettük volna bemutatni, hogy miközben másról sem szól a kampány, mint hogy megvédjük Magyarország kultúráját, a magyar hagyományokat, aközben Budapest egyes részei kezdenek olyan képet mutatni, mint a nyugat-európai nagyvárosok." 

Földi-Kovács Andrea az említett videóval kapcsolatban idézte a 24.hu cikkét, melyben a  megjegyzik, ha van a rasszizmusnak színtiszta példája akkor ez az a videó. Toroczkai erre úgy reagált: 

„Remélem, hogy van jogunk ahhoz, hogy kimondjuk, hogy mi szeretnénk a magyarságot megvédeni, szeretnénk kimondani, hogy Európa az európaiaké és ha úgy tetszik a fehér emberé."

A bevándorlás kérdése után a belpolitikáról is kifejtette véleményét a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Toroczkai László szerint közös kormányzásra készül a Jobbik és a baloldali ellenzék 2022-ben, amelynek jelei már most láthatók. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke úgy vélte, az, hogy a Jobbik és az LMP veszekszik a DK-val és az MSZP-vel valójában csak egy színjáték, a pártok már felosztották a helyeket. 

„Ennek a nagy árulásnak és összeborulásnak az egyik emblematikus alakja Mirkóczki Ádám éppen Eger városát kapja meg, DK-s, Momentumos, gyurcsányista párt és mindenféle támogatással."

Toroczkai kihangsúlyozta, ez az összefogás megtörtént és már ők sem tagadják. A Jobbik volt alelnöke szerint csak idő kérdése, hogy mikor gyűri maga alá egykori pártját Gyurcsány Ferenc.

 „Pont a DK és a Jobbik volt a legnagyobb ellenség, pont így jött létre a Jobbik Gyurcsányék ellen. Ez az összefogás, az egyesült balliberális tömb már létezik, ez megvalósult. Még néha kibeszélnek, de ettől függetlenül már megvalósult. Már az önkormányzati választásokon tudjuk, hogy együtt indulnak közös jelöltekkel. 2022-ben pedig közös kormányzásra készülnek.”

Hír TV