2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Magyarország élőben

Toroczkai László: Már létezik az egyesült balliberális tömb

Toroczkai László szerint közös kormányzásra készül a Jobbik és a baloldali ellenzék 2022-ben, amelynek jelei már most láthatók. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában úgy vélte, az, hogy a Jobbik és az LMP veszekszik a DK-val és az MSZP-vel valójában csak egy színjáték, a pártok már felosztották a helyeket.

  • Toroczkai László: Már létezik az egyesült balliberális tömb

Brüsszelbe megy Toroczkai László, ha a Mi Hazánk Mozgalom mandátumot szerez a májusi EP-választáson. A Hír TV Magyarország élőben című műsorában a párt elnöke elmondta, felkészült az európai politikára. Ha kijut Brüsszelbe, nem indul az őszi önkormányzati választáson Ásotthalmon, hanem Budapestre teszi át székhelyét és a fővárosból irányítja majd a pártját.

A Mi Hazánk EP kampányprogramja a bevándorlásra épül, erre fókuszál, de sokkal drasztikusabban, mint a kormányé. Földi-Kovács Andrea kitért arra a nagy port kavart fővárosban forgatott videóra is, melyben a migráció veszélyeire hívják fel a figyelmet. Toroczkai László arra a kérdésre, hogy mi volt a szándékuk a videóval azt felelte:

 „Azt szerettük volna bemutatni, hogy miközben másról sem szól a kampány, mint hogy megvédjük Magyarország kultúráját, a magyar hagyományokat, aközben Budapest egyes részei kezdenek olyan képet mutatni, mint a nyugat-európai nagyvárosok." 

Földi-Kovács Andrea az említett videóval kapcsolatban idézte a 24.hu cikkét, melyben a  megjegyzik, ha van a rasszizmusnak színtiszta példája akkor ez az a videó. Toroczkai erre úgy reagált: 

„Remélem, hogy van jogunk ahhoz, hogy kimondjuk, hogy mi szeretnénk a magyarságot megvédeni, szeretnénk kimondani, hogy Európa az európaiaké és ha úgy tetszik a fehér emberé."

A bevándorlás kérdése után a belpolitikáról is kifejtette véleményét a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Toroczkai László szerint közös kormányzásra készül a Jobbik és a baloldali ellenzék 2022-ben, amelynek jelei már most láthatók. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke úgy vélte, az, hogy a Jobbik és az LMP veszekszik a DK-val és az MSZP-vel valójában csak egy színjáték, a pártok már felosztották a helyeket. 

„Ennek a nagy árulásnak és összeborulásnak az egyik emblematikus alakja Mirkóczki Ádám éppen Eger városát kapja meg, DK-s, Momentumos, gyurcsányista párt és mindenféle támogatással."

Toroczkai kihangsúlyozta, ez az összefogás megtörtént és már ők sem tagadják. A Jobbik volt alelnöke szerint csak idő kérdése, hogy mikor gyűri maga alá egykori pártját Gyurcsány Ferenc.

 „Pont a DK és a Jobbik volt a legnagyobb ellenség, pont így jött létre a Jobbik Gyurcsányék ellen. Ez az összefogás, az egyesült balliberális tömb már létezik, ez megvalósult. Még néha kibeszélnek, de ettől függetlenül már megvalósult. Már az önkormányzati választásokon tudjuk, hogy együtt indulnak közös jelöltekkel. 2022-ben pedig közös kormányzásra készülnek.”

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!