2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Magyarország élőben

Törcsi Péter: Az egyik legerősebb pillére a magyar-német kapcsolatoknak a gazdaságpolitika

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója volt a vendége.

  • Törcsi Péter: Az egyik legerősebb pillére a magyar-német kapcsolatoknak a gazdaságpolitika

A találkozó előtti sajtótájékoztatón Angela Merkel dicsérte a magyar gazdaság eredményeit. A miniszterelnök viszont azt emelte ki, hogy a legmesszebb az uniós költségvetés terén van Magyarország és Németország, de meg lehet egyezni egymással. Mennyire könnyű meggyőzni a németeket annak fényében, Günther Oettinger óta tudjuk, hogy az uniós támogatások kétharmada visszamegy az uniós cégekhez? - kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Valójában így van és nem először dicsérte Angela Merkel a magyar gazdaságpolitikát és egyébként kifejezetten azt, hogy az ország jól használja fel a kohéziós alapokból neki juttatott forrásokat, az úgynevezett uniós pénzeket. Nyilvánvalóan az egyik legerősebb és legstabilabb pillére a magyar-német kapcsolatoknak az a gazdaságpolitika. Nem egy komoly német autógyár van Magyarországon és ezek csak a legnagyobbak, amik a köztudatban benne vannak és látszanak, de Németország a legnagyobb befektető Magyarországon is. Most már nem csak a liberális újságírók által sokszor hangoztatott összeszerelő üzem vagyunk, hanem egyre több kutatás-fejlesztési forrást is kapunk és több olyan ipari beruházás van Magyarországon, elsősorban német ipari beruházások, amelyek a képzett szürkeállományt is igénylik és nem csak a kétkezi munkát. Nagyon jó célország a német iparnak és gazdaságnak Magyarország

-       mondta Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!