2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Magyarország élőben

Törcsi Péter: Az egyik legerősebb pillére a magyar-német kapcsolatoknak a gazdaságpolitika

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója volt a vendége.

  • Törcsi Péter: Az egyik legerősebb pillére a magyar-német kapcsolatoknak a gazdaságpolitika

A találkozó előtti sajtótájékoztatón Angela Merkel dicsérte a magyar gazdaság eredményeit. A miniszterelnök viszont azt emelte ki, hogy a legmesszebb az uniós költségvetés terén van Magyarország és Németország, de meg lehet egyezni egymással. Mennyire könnyű meggyőzni a németeket annak fényében, Günther Oettinger óta tudjuk, hogy az uniós támogatások kétharmada visszamegy az uniós cégekhez? - kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Valójában így van és nem először dicsérte Angela Merkel a magyar gazdaságpolitikát és egyébként kifejezetten azt, hogy az ország jól használja fel a kohéziós alapokból neki juttatott forrásokat, az úgynevezett uniós pénzeket. Nyilvánvalóan az egyik legerősebb és legstabilabb pillére a magyar-német kapcsolatoknak az a gazdaságpolitika. Nem egy komoly német autógyár van Magyarországon és ezek csak a legnagyobbak, amik a köztudatban benne vannak és látszanak, de Németország a legnagyobb befektető Magyarországon is. Most már nem csak a liberális újságírók által sokszor hangoztatott összeszerelő üzem vagyunk, hanem egyre több kutatás-fejlesztési forrást is kapunk és több olyan ipari beruházás van Magyarországon, elsősorban német ipari beruházások, amelyek a képzett szürkeállományt is igénylik és nem csak a kétkezi munkát. Nagyon jó célország a német iparnak és gazdaságnak Magyarország

-       mondta Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Elég lesz, túl sok a „buzulás” – hangzott el a pápa szájából az olasz püspöki kar zárt ülésén a minap, utalva arra, hogy ne engedélyezzék a homoszexuális szeminaristák felvételét. Erről írt a The Guardian brit napilap. Ferenc pápa oldott beszélgetésen mondta ezt az olasz püspökök társaságában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!