2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Magyarország élőben

Tarlós: Örülnék, ha az ellenzék végre a város kérdéseivel foglalkozna

„Szaporodnak a jelzések, hogy az ellenzék kampánya mögött kicsit bosszúra szomjas, frusztrált, egykori régi SZDSZ-esek állnak” - mondta Tarlós István a HírTV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andreának.

  • Tarlós: Örülnék, ha az ellenzék végre a város kérdéseivel foglalkozna

A főpolgármester-jelöltek közül Tarlós István az elsőként gyűjtötte össze az október 13-ai választáshoz szükséges aláírásokat, azonban váratlanul újabb 3 kihívója is akadt.

Tarlós István azt mondta, jelzés értékű számára, hogy nagyjából, mint három óra alatt összegyűltek az aláírások.

Tarlós István az önkormányzati kampányról szólva arról beszélt: az ellenzék főpolgármesteri kampánya jórészt arra épül, hogy a fővárosi önkormányzatot, amely a város közszolgáltatásainak biztosítására és fejlesztésére rendelkezik jogosítvánnyal, "a parlament vagy a kormány konkurenciájának" tekintik."

 „Szaporodnak a jelzések, hogy az ellenzék kampánya mögött kicsit bosszúra szomjas, frusztrált, egykori régi SZDSZ-esek állnak.”

A főpolgármester szerint a jelenlegi kampányban visszaköszönni látszanak a régi SZDSZ módszerei. Hozzátette, ezeket a módszerek annak idején még Horn Gyulának is sok volt. 

Elmondta, az ellenzék kampánya szerinte nem a várospolitikáról szól. A környezetvédelemről annyit mondott éves átlagban 2010 után kétezer fát ültettek évente, az utóbbi három éveben pedig körül-belül tízezer fát és egy komoly zöld infrastruktúra koncepcióval is rendelkeznek.

Tarlós István szerint a budapesti közlekedést divat szidni, de a világ többi nagy városaiban is foglalkoznak a felújításokkal.

A harmadik ciklusára készülő főpolgármester emlékeztetett arra, hogy a 2010 előtti fővárosi vezetők a korábbi villamosokat lecserélték a jóval nehezebb Combinókra, de akkor "elfeledkeztek" a villamospályát, az alépítményt alkalmassá tenni a többletterhelésre. Akkor tizenhétszer dőltek ki a vezetéktartó oszlopok is.

„Szerkezetileg, teherbírás szempontjából nem voltak alkalmassá téve a pályák, ezért szakaszosan romlanak el. Már 2015-ben, majd 2018-ban kicseréltünk egy szakaszt, most a harmadik szakasz kicserélése folyik éppen. Ezek már elbírják a combino villamosokat is”

- mondta a főpolgármester a közlekedési felújításokról.

Tarlós István azt közölte, hogy a felújítások szeptember 2-ára befejeződnek és a közlekedés zavartalanul megindul.

Az elektronikus jegyrendszer bevezetésével kapcsolatban pedig a főpolgármester elmondta, hogy június eleje óta pilot projektként működik a reptéri buszokon. Szeptember elejétől a napi, a 72 órás, valamint a heti jegyek is vásárolhatók lesznek telefonon keresztül az egész közlekedési hálózaton, oly módon, hogy érvényesek lesznek a MÁV Start és a Volán viszonylataiban is. A teljes működés 2020 első félévére megvalósul, ígérte Tarlós István. 

HírTV- MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!