2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Magyarország élőben

Takács Péter: Minden adott ahhoz, hogy a betegek maximálisan el legyenek látva

Szakemberek szerint akár 200 ezer ember is koronavírusos lehet egy időben Magyarországon. Hogyan készülnek a kórházak a vírusos betegek ellátására? A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Takács Péter, a Szent János Kórház igazgatója beszélt a részletekről.

  • Takács Péter: Minden adott ahhoz, hogy a betegek maximálisan el legyenek látva

Ön hogyan értékeli azokat a kijelentéseket, amelyekből bőven akadt délután a Parlamentben is, miszerint itt egész egyszerűen nics elég személyzet, hiába van elég lélegeztetőgép azt nem fogják tudni üzemeltetni és itt nagyon nagy baj lesz Magyarországon? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Az, hogy a nagy ellátóknál személyzet bevonására van szükség az logikus dolog, én ezt nem ragoznám, túlságosan felfújták ezt a problémát. Lélegeztetőgépekkel kapcsolatban szeretném elmondani a saját tapasztalataimat, a Szent János Kórház olyan mennyiségű eszközt kapott, hogy nem csak az intenzív osztályon, hanem az úgynevezett szakmaspecifikus őrzőkben is le tudtuk cserélni a régi gépeinket, ezek most a raktárban vannak és bevethetők. Modern új gépek állnak a rendelkezésünkre (…) itt nem csupán lélegeztetőgépekről beszéltünk, hanem monitorrendszerek, infúzióspumpa szettek és minden adott ahhoz, hogy egy COVID lélegeztető osztályon a betegek maximálisan el legyenek látva technikai feltételek alapján

- mondta Takács Péter, a Szent János Kórház igazgatója.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!