2021. március 4.,
csütörtök, Kázmér napja

Takács Péter: Nagyjából félmillió embert be lehet oltani hetente

Hír TV

2021. február 22., hétfő 18:50

A kórházakat is elérte a koronavírus-járvány harmadik hulláma. Ismét négyezer fölött van azok száma, akik kórházi kezelésre szorulnak. Közülük pedig csaknem 400-an lélegeztetőgépen vannak. Közben egyre több betegnél mutatják ki a vírus brit mutációját, ami aggodalommal tölti el a virológusokat. Jó hír azonban, hogy a Magyarországon beadható oltások mindegyike hatásos ez ellen is. Már több mint 450 ezren kaptak oltást és a tervek szerint a következő két hétben legalább ugyanennyi ember lesz védett a vírus ellen. Velkovics Vilmos vendége a Magyarország élőben című műsorunkban Takács Péter, az Országos Kórházi Igazgatóság főigazgató-helyettese volt.

 

A szakemberek egyértelmű véleménye, hogy az emelkedő betegszámok a brit mutációnak köszönhetők

- mondta Takács Péter. 

Azt lehet tudni, hogy 7-8 vakcinakutatás futott párhuzamosan Kínában. Ezek közül, ami igazán komolyan vehető volt az 3-4 volt. Ezt a magyar hatóságok vizsgálták. Az lett kiválasztva, melynek a hatásossága is bizonyított és nem tapasztaltak az oltás során súlyosabb mellékhatásokat. Ez egy elölt vírust tartalmaz.

Többféle mutáns ellen is hasznos lehet a Sinopharm. (...) Komoly betegséget egy védőoltás sem fog okozni. (...) A kollégák 90 százaléka be lett oltva.

(..) Azt látjuk, hogy körülbelül félmillió embert be lehet oltani hetente. Nagyon jól teljesítenek az oltópontok és a háziorvosok is. 

Úgy néz ki, hogy a kínai vakcina napokon belül felhasználhatóvá válik. Szerdán vagy csütörtökön megkaphatják a háziorvosok - tette hozzá az Országos Kórházi Igazgatóság főigazgató-helyettese

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó anyag: 

Müller Cecília: A kínai vakcina hosszabb védettséget biztosít

Hír TV