2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Müller Cecília: A kínai vakcina hosszabb védettséget biztosít

MTI

2021. február 22., hétfő 12:07

A harmadik hullám kirobbanását nagy valószínűséggel a vírusmutánsok okozzák-jelentette be az országos tisztifőorvos. Müller Cecília elmondta: Magyarországon 378 embernél mutatták ki a brit mutációt, de ez csak 10 esetben köthető külföldi tartózkodáshoz. A tisztifőorvos hangsúlyozta: a következő két hét különösen fontos lesz a járványhelyzet szempontjából, mivel több védőoltást fognak beadni, mint eddig összesen. A kínai Sinopharm vakcinával is megkezdődik az oltás, amelynek az az előnye, hogy erőteljes immunválaszt vált ki és így tartósabb védelmet adhat.

 

Kiss Róbert: Hétvégén 1600-an szegték meg a kijárási tilalmat

A hétvégén 1600 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok, közterületi csoportosulások tilalmának megsértése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes hozzátette: ezzel 41 308-ra nőtt a szabályt megszegők száma.

Elmondta: a hétvégén a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 471 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, közülük 410-en a tízezer lakosnál nagyobb településeken szegték meg a szabályt, 17-en tömegközlekedési eszközökön vagy megállókban,44-en pedig üzletekben, bevásárlóközpontokban.

Kapcsolódó anyag: 

2623-mal emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

MTI