2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Magyarország élőben

Szijjártó Péter: Minden lehetséges forrással tartani kell a kapcsolatot

Több mint egy hete dolgozik karanténban a magyar külügyminiszter, miután valószínűleg Kambodzsában elkapta a koronavírus-fertőzést. Tegnap a Facebookra feltöltött karanténnaplójában úgy fogalmazott a miniszter, hogy jelenleg úgy érzi magát, mint egy komplett influenzabeteg.

  • Szijjártó Péter: Minden lehetséges forrással tartani kell a kapcsolatot

Az Európai Unió állásfoglalása alapján az Unión kívüli vakcina beszerzést nem támogatnák.

Szijjártó Péter elmondta, mivel a vakcina jelenti a megoldást a jelenlegi helyzetre a tavaszi technikát kell követni, mely szerint minden lehetséges forrással tartani kell a kapcsolatot.

„Minden lehetséges forrásból képesnek kell lennünk vásárolni. Ahogy a Pfizer és a Biontech termékei kapcsán, ugyanígy a leendő orosz, kínai vagy izraeli vakcina kapcsán is pályán kell lennünk és biztosítanunk kell azt, hogy amennyiben ezek a vakcinák valóban elkészülnek és a szükséges pozitív, kedvező teszteredmények birtokában lesznek a gyártók, akkor ezeket a vakcinákat elsők között tudjuk Magyarországra hozni.” 

A miniszter elmondása szerint sok vakcinára lesz szükség, így tehát egyáltalán nem biztos, hogy egy helyről beszerezhető az a mennyiség, amely a magyar emberek védettségéhez szükséges.

„Az egész világon, vagy a világ egy jelentős részén a favipiravir gyógyszert használják. A tavasz folyamán két ütemben vettünk 400-400 ezret a favipiravirból, akkor az hatékonynak bizonyult. Most azonban jött felénk az a kérés, hogy ebben az időszakban is vásároljunk, ezért vettünk is egymillió darabot, ez tegnap előtt éjszaka meg is érkezett.”

A hétvégén újabb szállítmány érkezik Japánból, de amennyiben szükség van még több gyógyszerre, Szijjártó Péter elmondta tárgyalások után megszerzik.

„A helyzet az, hogy ez elmúlt több, mint egy hétben a Covid esetében szóba jöhető tünetek szinte teljes tárháza végig vonult rajtam. Hála a Jóistennek a legsúlyosabb, a tüdőgyulladás az még nem jött szembe és remélem ez így is marad. A legtöbbször egyébként a tüdőmet vizsgálják, nehogy ott baj legyen, de ezen kívül a fejfájástól kezdve, az orrduguláson, a torokfájáson, az izomfájdalmon keresztül a hasmenésig minden megvolt. A helyzet az, ha a nap kezdetén felteszik a kérdést, hogy hogy vagyok meg aztán a nap végén is felteszik, akkor a válaszok sajnos nem ugyanazok. Nagyon durván változnak a tünetek egy napon belül is. Minden, amit a koronavírusról elmondtak az orvosok, hogy nagyjából mi várható, az sajnos beigazolódik”

- mesélte egészségügyi állapotáról a külgazdasági és külügyminiszter.

Teljes adás:

HírTV

Kapcsolódó cikkek:

Megszavazta a parlament a rendkívüli jogrend bevezetéséről szóló javaslatot

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!