2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Szentkirályi Alexandra: Lesz állami oltóprogram

Speciális szabályok lehetnek karácsonykor és szilveszterkor a koronavírus járvány miatt Magyarországon. Mikor és milyen szempontok alapján dönt a kormány? Többek között erről is kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Szentkirályi Alxandra kormányszóvivőt.

  • Szentkirályi Alexandra: Lesz állami oltóprogram

Velkovics Vilmos azon kérdésére, hogy milyen intézkedések várhatóak december 11-től a kormányszóvivő elmondta, hogy egy ilyen helyzetben, amikor látnak tendenciákat, számokat, akkor néhány nap is alá tudja támasztani a döntéseket, tehát fontosak lesznek a következő napok. A miniszterelnök úr egyeztet az egészségügyi, gazdasági szektorok szereplőivel és jövő héten az Operatív Törzs ezen információk, illetve a járványügyi tendenciák fényében tesz majd javaslatot a kormány számára.

A karácsonyi időszakkal kapcsolatban Szentkirályi Alexandra közölte, bármit mondani jelen pillanatban jóslás lenne, normális, hogy mindenki vágyik vissza a normális életbe, de mindenkit arra buzdít, hogy figyeljen oda idős szeretteire, hiszen ők vannak kitéve leginkább a veszélynek.

A vakcinával kapcsolatban a kormányszóvivő közölte, hogy az EU által megígért vakcinákon kívül más biztonságos vakcina beszállítókat is keres a kormány, hiszen a vakcináért legalább akkora versenyre számítanak, mint a tavasszal a lélegeztetőgépek esetében volt.

A vakcináért regisztrálni a  www.vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet majd, a 60 év feletti nyugdíjasokat válaszborítékkel ellátott levélben is értesítik majd, hogy ne csak online lehessen regisztrálni. Először az időseket és a frontvonalban dolgozókat fogják majd beoltani. Sem a regisztrációért, sem az oltóanyagért nem kell majd fizetni, lesz állami oltóprogram. Ahol lesz biztonságos és hamar elérhető vakcina azt meg fogjuk szerezni a magyar embereknek.

A teljes adás: 

 

 

Kapcsolódó:

Gulyás Gergely: Elindul a vakcina előjegyzési kampány

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!