2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Magyarország élőben

Szentkirályi Alexandra: A védettségi igazolvány kötelező belépő lesz

Brutális módon pörög az oltások sebessége – így fogalmazott Szentkirályi Alexandra Magyarország élőben című műsorunk csütörtöki adásában. A kormányszóvivő kiemelte, percenként 66 oltást adnak be az egészségügyi szakemberek, ami egy nagyon komoly szám. Ennek köszönhetően pénteken elérhetjük a 4 millió beoltottat és szombattól léphetnek életbe az új szabályozások. Szentkirályi Alexandra arról is beszélt, mi lesz azokkal, akik nem rendelkeznek oltási igazolvánnyal.

  • Szentkirályi Alexandra: A védettségi igazolvány kötelező belépő lesz

Érezhetőbb szabadságot fog jelenteni az újabb lazitás, hiszen kitolódik a kijárási tilalom éjfélre, ehhez fognak igazodni a boltok, amelyek majd este 11 óráig lehetnek majd nyitva – közölte Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő hozzátette: az éttermek belső része is megnyílhat a védettségi igazolvánnyal rendelkezők részére, csakúgy, mint a szállodák, nyithatnak majd az állatkertek, vadasparkok, színházak és a mozik is.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető kérdésére, hogy mi van azokkal, akik nem kapták még meg a védettségi igazolványt, Szentkirályi Alexandra elmondta, több ezer, több tízezer ember dolgozik azon, hogy valaki egy védettségi igazolványt meg tudjon kapni egészen onnan, hogy az orvos felvezeti az adatokat a rendszerbe.

Előfordulhatnak technikai hibák, rossz adatok vannak megadva, de dolgozik azon a kormány, hogy ezeket a védettségi igazolványokat minél hamarabb mindenki meg tudja kapni

– tette hozzá.

A múlt hétvégi terasznyitással és tömegjelenetekkel kapcsolatban a kormányszóvivő elmondta,

a védettségi igazolvány a legtöbb nyíló helyen kötelező belépő lesz és nagyban fogja korlátozni, hogy egy adott helyre kik mehetnek be (…) a megoldást alapvetően nem a korlátozások bevezetése jelenti, hiszen most már egy sokkal hatékonyabb fegyver van a kezünkben, ez pedig az oltás, az oltási számokhoz kötjük az egyes lépéseket.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!