2021. 09. 25. Szombat Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 15:25

Magyarország élőben

Századvég: Az ellenzéki ígéretekkel ellentétben egyre több körzetben születnek majd háttéralkuk

A baloldal előválasztásra készül, de a Századvég szerint a háttérben már minden alkut megkötöttek. Lesz-e 2022-ben nagy visszatérés? A stúdióban Palóc André a Századvég vezető elemzője. Műsorvezető: Trombitás Kristóf.

A Demokratikus Koalíció elképzelései szerint alakul az ellenzéki előválasztás – írja legfrissebb elemzésében a Századvég. A politikai tanácsadó- és kutatócégnél úgy vélik, a baloldalon most is Gyurcsány Ferenc diktálja a tempót.

A felméréssel kapcsolatban Palóc André elmondta, megvizsgálták, hogy miként is lépnek fel annak idején az előválasztás ígéretével az ellenzéki pártok, hiszen arról volt szó, hogy minden egyéni választókörzetben minden párt indít egy szerinte alkalmas jelöltet és majd a szavazók dönthetnek arról, hogy ki lesz az adott választókörzetben az összellenzéki jelölt.

Ehhez képest azt látjuk, hogy számos esetben egyértelművé tették a pártok, hogy számos körzetben már háttéralkuk születtek, sőt várható, hogy további körzetekben lesz-e tekintetben megállapodás

– tette hozzá. Szerinte azt látni, hogy e tekintetben így Gyurcsány Ferenc elképzelése valósul meg.

A Századvég vezető elemzője kiemelte, az ilyen esetek már azt mutatják, hogy az az ígéret, amit a saját választóik felé tettek, azt nem tartják be.

Palóc André arról is beszámolt, hogy a miniszterelnök-jelöltek kapcsán is számos érdekesség kiderült. Felidézte, a korábban az indulást tagadó Karácsony Gergely is bejelentette, hogy miniszterelnök-jelöltként megméretteti magát. A Századvég Dobrev Klára, vagy akár Jakab Péter elutasítása miatt a jelenlegi főpolgármester szisztematikus felépítését látja a háttérben, amit számos balliberális médiatermék is megerősít, hiszen hétről-hétre jobb színben próbálják feltűntetni. 

Teljes beszélgetés:

HírTV 

 

 

 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!