2024. 08. 28. Szerda Ágoston napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Magyarország élőben

Szarka Gábor: Van egy masszív többség aki nyugalmat, békét szeretne

Blokád alá vonták csütörtökön a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az intézmény Szentkirályi utcai épületét is. A hallgatók Zalán János megbízott oktatási rektorhelyettes, illetve Novák Emil általános rektorhelyettes kinevezése ellen tiltakoztak, valamint követelték, hogy a fenntartó állítsa vissza a szenátus korábbi jogköreit.

  • Szarka Gábor: Van egy masszív többség aki nyugalmat, békét szeretne

A diákok intézményfoglalása mellett az SZFE tanárai sztrájkot hirdettek. Az oktatók közel fele azonban nem csatlakozott az akcióhoz.

Zalán János rektorhelyettes és Szarka Gábor kancellár volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Mi tegnap álltunk munkába és elkezdtük összeírni azokat a feladatokat, amiket lehetőség szerint már a jövő héten el kell kezdjünk. Tehát az átadás-átvétel meg kell, hogy kezdődjön. Ennek van egy protokollja, remélhetőleg a másik fél együttműködő lesz és gördülékenyen fogunk haladni. Én ebben bízom.”

- mondta Zalán János, az SZFE rektorhelyettese.

„A körülményekhez képest azt mondom, hogy jól haladunk, nyilván valóan online és mindenféle home office formában.”

- jegyezte meg Szarka Gábor, az SZFE kancellárja.

Szarka Gábor arról is beszélt, hogy megkísérelt bemenni, a megfelelő átadás-átvétel folyamatainak megkezdéséhez, de ebben a hallgatók meggátolták.

„Mivel nem találtam ott olyan személyt, meg azt mondták nekem, hogy nincs nyilatkozattételre alkalmas vezető közöttük, ezért aztán eljöttünk, békésen.”

- folytatta Szarka Gábor, az SZFE kancellárja.

Kapcsolódó anyagok:

A blokád befejezésére és a normális munka elkezdésére szavazott a dolgozók elsöprő többsége a Színművészeti reggeli gyűlésén

Megkezdte a munkát az egyetem új vezetése

Sztrájkolnak az SZFE dolgozói

A kormány mindenkinek ingyenessé teszi az influenzaoltást

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!