2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Szarka Gábor: Van egy masszív többség aki nyugalmat, békét szeretne

Hír TV

2020. október 2., péntek 20:05

Blokád alá vonták csütörtökön a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az intézmény Szentkirályi utcai épületét is. A hallgatók Zalán János megbízott oktatási rektorhelyettes, illetve Novák Emil általános rektorhelyettes kinevezése ellen tiltakoztak, valamint követelték, hogy a fenntartó állítsa vissza a szenátus korábbi jogköreit.

A diákok intézményfoglalása mellett az SZFE tanárai sztrájkot hirdettek. Az oktatók közel fele azonban nem csatlakozott az akcióhoz.

Zalán János rektorhelyettes és Szarka Gábor kancellár volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Mi tegnap álltunk munkába és elkezdtük összeírni azokat a feladatokat, amiket lehetőség szerint már a jövő héten el kell kezdjünk. Tehát az átadás-átvétel meg kell, hogy kezdődjön. Ennek van egy protokollja, remélhetőleg a másik fél együttműködő lesz és gördülékenyen fogunk haladni. Én ebben bízom.”

- mondta Zalán János, az SZFE rektorhelyettese.

„A körülményekhez képest azt mondom, hogy jól haladunk, nyilván valóan online és mindenféle home office formában.”

- jegyezte meg Szarka Gábor, az SZFE kancellárja.

Szarka Gábor arról is beszélt, hogy megkísérelt bemenni, a megfelelő átadás-átvétel folyamatainak megkezdéséhez, de ebben a hallgatók meggátolták.

„Mivel nem találtam ott olyan személyt, meg azt mondták nekem, hogy nincs nyilatkozattételre alkalmas vezető közöttük, ezért aztán eljöttünk, békésen.”

- folytatta Szarka Gábor, az SZFE kancellárja.

Kapcsolódó anyagok:

A blokád befejezésére és a normális munka elkezdésére szavazott a dolgozók elsöprő többsége a Színművészeti reggeli gyűlésén

Megkezdte a munkát az egyetem új vezetése

Sztrájkolnak az SZFE dolgozói

A kormány mindenkinek ingyenessé teszi az influenzaoltást

Hír TV