2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Magyarország élőben

Szanyi Tibor:Ha valakinek a humor jut eszébe a szolidaritás fogalmáról, lelke rajta

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alapítója volt a vendége.

  • Szanyi Tibor:Ha valakinek a humor jut eszébe a szolidaritás fogalmáról, lelke rajta

Igen Szolidaritás Magyarországért néven új pártot alapított az MSZP-től januárban távozott Szanyi Tibor. A szocialisták egykori alelnöke, EP képviselője azt mondja nem megosztani, hanem bővíteni szeretné az ellenzéki oldalt, ahol szerinte nincs határozott baloldali politizálás. A párt, amelyet még nem jegyeztek be a majdani tagok hozzájárulásából és adományokból szeretné fenntartani magát. Az Igen Szolidaritás célja, hogy felszámolja a szociális válságot. Az ISZOM kétszázezres nettó minimálbért és a jelenlegi huszonnyolcezerötszáz forintos helyet százezer forintos minimálnyugdíjat ígér.

Amikor először hallottam a nevük rövidítését, azt hittem valami vicc, ISZOM. Miért erre a rövidítésre esett a választásuk? - kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Ez a bejegyzési procedúrával van összefüggésben, nem ez volt az eredeti szándékunk csak a bíróság mindenféle útmutatásokat adott, hogy mi mindent kell elkerülni egy adott bejegyzésre váró párt életében, névazonosságok. A magyar, mint szó, a szolidaritás, mint szó, azért elég gyakoriak és összetéveszthetők különböző más pártokkal, mozgalmakkal, egyebekkel. Egy szó, mint száz ragaszkodtunk ahhoz, hogy a két alapító mozgalomnak az Igennek és a Szolidaritás mozgalomnak benne legyen a neve és innentől kezdve ezt a dilemmát az elnökünk, Huszti Andrea oldotta fel, aki tett egy javaslatot. Azt mondta, hogy elég sok párt működik egyébként "Magyarországért mozgalom" végződéssel és ebből a kettőből tettük össze és utána láttuk, hogy ezt elég jól ki lehet figurázni. Mondtam, hogy vállaljuk be, tekintettel arra, hogy amennyiben valakinek a humor jut eszébe a szolidaritás fogalmáról lelke rajta, valószínűleg vele nincs sok dolgunk

-          mondta Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alapítója.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!