2020. szeptember 25.,
péntek, Eufrozina, Kende napja

Szanyi Tibor: A Tóth Bertalantól kapott külön juttatásokért a párttagok őt támogatták

Hír TV

2020. január 10., péntek 20:12

Egy párthoz való tartozás ma már inkább lelki kapocs és nem valódi műhelymunka zajlik. Erről Szanyi Tibor, az MSZP volt tagja beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorának pénteki adásában. A szocialista párt korábbi alelnöke úgy fogalmazott, olyan szintű egzisztenciális függőségi rendszerek alakultak ki a politika és az élet különböző területei fölött, hogy az már a szabad véleménynyilvánítást ütötte agyon, ami pedig olyan értelemben korrupció, hogy „ha valaki bizonyos előnyökért cserébe befogja a száját”.

 

Szanyi Tibor határozott igennel felelt arra a kérdésre, hogy a Tóth Bertalan pártelnöktől kapott külön juttatásokért az MSZP elnökségi tagok, vagy párttagok őt támogatták, mint MSZP-elnököt.

A korábban kijelentetett „az MSZP halott” kifejezéssel kapcsolatban a politikus kiemelte, a politikai halál az, amikor egy párt nem veszi fel a ritmust az élettel, ha történnek az ügyek és elmennek mellette.

Amikor egy baloldali párt és egy szélsőjobboldali párt intézményes együttműködésbe bonyolódik, és ahogy azt már a történelem is megmutatta, a szélsőjobbal való pettingelés a baloldali pártok számára de facto halált jelent – ezt már annak kapcsán mondta Szanyi Tibor, hogy úgy nyilatkozott szerinte az MSZP sorsát a Jobbikkal kötött elvtelen szövetség pecsételte meg.

Teljes beszélgetés:

Hír TV