2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Magyarország élőben

Szánthó Miklós: Az ellenzék már mindent kipróbált a Fidesz ellen

  • Szánthó Miklós: Az ellenzék már mindent kipróbált a Fidesz ellen

Földi-Kovács Andrea műsorvezető azzal nyitotta a beszélgetést, hogy felidézte a Jakab Péter hétvégi évértékelőjén elhangzottakat. A Jobbik elnöke szerint történelmi tettet hajtottak végre az ellenzéki pártok azzal, hogy leültek szemtől szembe egymással.

Majd azt a kérdést tette fel az Alapjogokért Központ igazgatójának, hogy mennyire illik ide a történelmi jelző.

Valóban történelmi ez a tett, akárcsak a náci Németország és a Szovjetunió kiegyezése, a Molotov-Ribbentrop-paktum volt. De a szélsőjobb és a szélsőbal összeérésére az is precedens volt, mikor egyes nyilasoknak ÁVH-s verőlegényekké vedlettek át – mutatott rá Szánthó Miklós. Majd azzal folytatta, hogy

amit Magyarországon most láthatunk, hogy olyan pártok fognak össze, akik korábban „komcsizták” és nácizták” egymást, az valóban új dimenziót jelent a modern kori magyar történelemben

– húzta alá az igazgató.

A műsorvezető ezt követően arra volt kíváncsi, hogy

kinek volt nagyobb szüksége a másikra: A Jobbiknak a baloldalra vagy fordítva.

Szánthó szerint ezt nehéz megítélni, de szemlátomást mind a két egykori pólus, amit most már egységesen baloldalnak hívhatunk, és amely immár az egyik szélsőségtől, a Jobbiktól a másik szélsőségig, a DK-ig terjed, felsorakozott a Gyurcsány-lista alá.

Az Alapjogokért Központ igazgatója arra is kitért, hogy itt egy utolsó szalmaszál-akcióról lehet szó, hiszen az elmúlt években a Fidesz ellen mindkét oldal mindent kipróbált már.

A Jobbik jobbról próbált előzni, a baloldal pedig a Fideszre próbálta rátolni a Jobbikot, azt állítva, hogy a Jobbik a nagyobbik kormánypárt kreálmánya.

Szánthó Miklós a mostani összefogás kapcsán azt is leszögezte, hogy

a baloldal ezzel a lépéssel most minden alapját elveszítette arra, hogy bárkit is erkölcsi kérdésekben kioktathasson. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!