2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Szánthó Miklós: Az alaptörvénybe nem fér bele a gender-ideológia

Az Isztambuli Egyezmény szembe megy azzal az alaptörvényi szabállyal, hogy Magyarország a férfiaknak és a nőknek biztosítja az alapvető jogokat - mondta el a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, aki azt is leszögezte, hogy a magyar alaptörvénybe nem fér bele a gender-ideológia.

  • Szánthó Miklós: Az alaptörvénybe nem fér bele a gender-ideológia

Kedden megszavazta az Országgyűlés a Kereszténydemokrata Néppárt által benyújtott az Isztambuli Egyezményt elutasító politikai határozatot. Az egyezmény hosszú ideje politikai vitát váltott ki az ellenzék és a kormánypártok között. De mit is tartalmaz és miért lenne veszélyes, ha ratifikálnák – tette fel a kérdést Szánthó Miklósnak, az Alapjogokért Központ igazgatójának Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A kormány bár évekkel korábban aláírta ezt az egyezményt, azonban ez nem jelentette azt, hogy ez a magyar jogrend részévé vált volna – hangsúlyozta Szánthó Miklós, majd hozzátette, hogy hangsúlyozni kell ennek az egyezménynek a megtévesztő jellegét. Mert bár

az Isztambuli Egyezmény a nők elleni és a családon belüli erőszakkal szembeni fellépésről szól a címe szerint, azonban tartalmában semmi újdonságot nem hoz az említett témákban, ugyanakkor már az egyezmény elején leszögezi, hogy bevezetné a társadalmi nem, angolul gender fogalmát. Ez pedig lehetővé tenné, hogy a nemek között átjárhatóság legyen, sőt azt is, hogy a biológiai nemek összemosódjanak

– hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ igazgatója.

Szánthó Miklós kitért arra is, hogy

a liberális, progresszív jogalkotásnak mindig az volt az eszköze, hogy elsőre apróságnak tűnő fogalmakat becsempésztek a jogrendszerbe.

Az egyezmény szembe megy azzal az alaptörvényi szabállyal, hogy Magyarország a férfiaknak és a nőknek biztosítja az alapvető jogokat.  Kimondható tehát, hogy

a magyar alaptörvénybe nem fér bele a gender-ideológia

– húzta alá.

Az igazgató ezt követően megjegyezte, hogy a magyar törvények szigorúan büntetik a nők elleni erőszakot, és nagy figyelmet fordítanak a hagyományos családmodell védelmére, így ezen a téren az egyezmény ratifikálása nem hozott volna újabb fejleményeket.

Teljes beszélgetés:

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!