2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Magyarország élőben

Szánthó Miklós: A balliberális oldalon képtelenek megélni a saját magyarságukat

„Igazság, erő, felemelkedés – együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét” címmel készített szemléletformáló kisfilmet az Alapjogokért Központ, amelyet augusztus 20-a óta már több mint egymillióan láttak. Azonban az alkotást a balliberális oldal élesen bírálja, háborús uszításnak titulálta. A kisfilm üzenetéről és az azt ért támadásokról kérdezte Földi-Kovács Andrea Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ igazgatóját.

  • Szánthó Miklós: A balliberális oldalon képtelenek megélni a saját magyarságukat

Balliberális újságírók és politikusok mély aggodalommal tekintenek az Alapjogokért Központ „Igazság, erő, felemelkedés – együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét” című kisfilmjére, amely augusztus 20-a óta érhető el az interneten – vezette fel a témát a műsorvezető, Földi-Kovács Andrea.

A kisfilmet augusztus 20-a óta már több, mint egymillióan látták, tehát a magyar lakosság tizede megnézte vagy belenézett. A személyes visszajelzések és a „feeling” alapján elmondható, hogy pozitív volt a szemléletformáló videó fogadtatása – mondta el Szánthó Miklós, majd hozzátette, hogy

sokan dicsérték azt a gondolatiságot is, hogy a daliás idők mellett történelmünk sorscsapásait is megjelenítették.

Földi-Kovács Andrea ezt követően felhívta arra a figyelmet, hogy elindult egy, a filmet támogató sajtókampány is, a köztereken több olyan plakát is megjelent, amelyeken a film egy-egy jelenete látható.

Erre az Alapjogokért Központ igazgatója megjegyezte, hogy a leghevesebb indulatokat az első világháborús csatajelenetet megjelenítő plakát váltott ki. Majd arról beszélt, hogy a plakátkampány célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a videóra, és kifejezetten az az üzenete, hogy éljük meg a magyarságunkat. Külön köszönet illeti az összes balliberális sajtóorgánumot, amely reklámozta ezt a kisfilmet.

Szánthó Miklós az elhangzottakhoz azt is hozzáfűzte, hogy

sajnálja azt, hogy a balliberális oldalon képtelenek megélni a saját magyarságukat, és azt is sajnálja, hogy a magyar történelem fajsúlyos történelmi eseményeitől és azoknak a hőseitől egyesek sikítófrászt kapnak.

Az igazgató mindebből azt a következtetést vonta le, hogy létezik egy olyan túlérzékenyített véleményközeg Magyarországon, amely a magyar múlttól, a magyar történelemtől berzenkedik

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!