2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Magyarország élőben

Szánthó Miklós: A balliberális oldalon képtelenek megélni a saját magyarságukat

„Igazság, erő, felemelkedés – együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét” címmel készített szemléletformáló kisfilmet az Alapjogokért Központ, amelyet augusztus 20-a óta már több mint egymillióan láttak. Azonban az alkotást a balliberális oldal élesen bírálja, háborús uszításnak titulálta. A kisfilm üzenetéről és az azt ért támadásokról kérdezte Földi-Kovács Andrea Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ igazgatóját.

  • Szánthó Miklós: A balliberális oldalon képtelenek megélni a saját magyarságukat

Balliberális újságírók és politikusok mély aggodalommal tekintenek az Alapjogokért Központ „Igazság, erő, felemelkedés – együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét” című kisfilmjére, amely augusztus 20-a óta érhető el az interneten – vezette fel a témát a műsorvezető, Földi-Kovács Andrea.

A kisfilmet augusztus 20-a óta már több, mint egymillióan látták, tehát a magyar lakosság tizede megnézte vagy belenézett. A személyes visszajelzések és a „feeling” alapján elmondható, hogy pozitív volt a szemléletformáló videó fogadtatása – mondta el Szánthó Miklós, majd hozzátette, hogy

sokan dicsérték azt a gondolatiságot is, hogy a daliás idők mellett történelmünk sorscsapásait is megjelenítették.

Földi-Kovács Andrea ezt követően felhívta arra a figyelmet, hogy elindult egy, a filmet támogató sajtókampány is, a köztereken több olyan plakát is megjelent, amelyeken a film egy-egy jelenete látható.

Erre az Alapjogokért Központ igazgatója megjegyezte, hogy a leghevesebb indulatokat az első világháborús csatajelenetet megjelenítő plakát váltott ki. Majd arról beszélt, hogy a plakátkampány célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a videóra, és kifejezetten az az üzenete, hogy éljük meg a magyarságunkat. Külön köszönet illeti az összes balliberális sajtóorgánumot, amely reklámozta ezt a kisfilmet.

Szánthó Miklós az elhangzottakhoz azt is hozzáfűzte, hogy

sajnálja azt, hogy a balliberális oldalon képtelenek megélni a saját magyarságukat, és azt is sajnálja, hogy a magyar történelem fajsúlyos történelmi eseményeitől és azoknak a hőseitől egyesek sikítófrászt kapnak.

Az igazgató mindebből azt a következtetést vonta le, hogy létezik egy olyan túlérzékenyített véleményközeg Magyarországon, amely a magyar múlttól, a magyar történelemtől berzenkedik

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!