2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Szajlai Csaba: Újabb gazdaságvédelmi intézkedésekkel segíti a kormány a vállalkozókat

  • Szajlai Csaba: Újabb gazdaságvédelmi intézkedésekkel segíti a kormány a vállalkozókat

A részleges zárásnak meglátszik majd a hatása a gazdasági adatokon – tette fel a kérdést Szajlai Csabának Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A Figyelő főszerkesztő-helyettese megjegyezte, hogy a turizmus és a vendéglátás a gazdasági teljesítménynek a 10 százalékát teszi ki. Magyarország alapvetően ipari-szolgáltató szektorra épülő gazdaság, exportorientált – húzta alá, majd megjegyezte, hogy jó hír, hogy nagyjából hozzuk a tavalyi számokat is.

Szajlai Csaba hangsúlyozta, hogy azok a gazdaságok, amelyek jó eredménnyel zárták az elmúlt éveket, viszonylag könnyebben vészelik ezt a mostani nehéz helyzetet. A Figyelő főszerkesztő-helyettese rámutatott arra,

hogyha a kormány nem indította volna a gazdaságvédelmi programokat, akkor akár 9-10 százalékos lehetne a gazdasági visszaesés.

A főszerkesztő-helyettes kitért arra is, hogy a kormány jelen helyzetben a munkahelyek védelme mellett törekszik arra, hogy segítséget nyújtson abban, hogy új munkahelyek jöjjenek létre.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt

Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Karmelita kolostorban fogadta Rumen Radev bolgár köztársasági elnököt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!