2024. 03. 03. Vasárnap Kornélia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Magyarország élőben

Szabó Lajos: Már tapasztalhatóak a Corvinus modellváltásának első eredményei

  • Szabó Lajos: Már tapasztalhatóak a Corvinus modellváltásának első eredményei

Minden korábbinál több pénz, 1500 milliárd forint jut a következő években a felsőoktatás fejlesztésére. Az uniós támogatás nagy részét az infrastruktúra korszerűsítésére fordítják majd. A kormány célja, hogy a magyar egyetemek is ott legyenek a világ 200 legjobb intézményei között. A fejlődést a pénzügyi támogatás mellett a modellváltás is segítheti.

Magyarországon eddig 15 egyetem került állami fenntartásból vagyonkezelő alapítványokhoz. Az első ilyen típusú magánegyetem a Budapesti Corvinus Egyetem volt, amely két éve indult el ezen az úton. Az intézmény vezetése szerint hamarosan a munkaerőpiacon is érezhető lesz a régi és az új rendszer közötti különbség.

Szabó Lajos, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

A felkészülési időszakot követően először az oktatás és a kutatás területein kezdték meg az átalakításokat. Egyfajta funkcionális stratégia létrehozásával indult a modellváltás, amibe később több szektort is bevontak.

A belső strukturális változás része volt többek között, hogy megszűntek a karok, megindultak a szakfejlesztések, a meglévő szakok megújultak és új hallgatói szolgáltatásokat dolgoztak ki a Budapesti Corvinus Egyetemen.

„Ahhoz, hogy valaki fejlődni tudjon és mondjuk 2030-ra jó eredményt érjen el, ahhoz tulajdonképpen a 2026-2030 közötti időszakra kell odaérkeznie.”

- hozta példaként Szabó Lajos, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese.

Hír TV

Kapcsolódó anyagok:

Új finanszírozási struktúra lesz a felsőoktatásban szeptembertől

Schanda Tamás: A kormány hatezer milliárd forintot fordít a versenyképesség növelésére

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!