2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Magyarország élőben

Szabó Lajos: Már tapasztalhatóak a Corvinus modellváltásának első eredményei

Minden korábbinál több pénz, 1500 milliárd forint jut a következő években a felsőoktatás fejlesztésére. Az uniós támogatás nagy részét az infrastruktúra korszerűsítésére fordítják majd. A kormány célja, hogy a magyar egyetemek is ott legyenek a világ 200 legjobb intézményei között. A fejlődést a pénzügyi támogatás mellett a modellváltás is segítheti.

Magyarországon eddig 15 egyetem került állami fenntartásból vagyonkezelő alapítványokhoz. Az első ilyen típusú magánegyetem a Budapesti Corvinus Egyetem volt, amely két éve indult el ezen az úton. Az intézmény vezetése szerint hamarosan a munkaerőpiacon is érezhető lesz a régi és az új rendszer közötti különbség.

Szabó Lajos, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

A felkészülési időszakot követően először az oktatás és a kutatás területein kezdték meg az átalakításokat. Egyfajta funkcionális stratégia létrehozásával indult a modellváltás, amibe később több szektort is bevontak.

A belső strukturális változás része volt többek között, hogy megszűntek a karok, megindultak a szakfejlesztések, a meglévő szakok megújultak és új hallgatói szolgáltatásokat dolgoztak ki a Budapesti Corvinus Egyetemen.

„Ahhoz, hogy valaki fejlődni tudjon és mondjuk 2030-ra jó eredményt érjen el, ahhoz tulajdonképpen a 2026-2030 közötti időszakra kell odaérkeznie.”

- hozta példaként Szabó Lajos, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese.

Hír TV

Kapcsolódó anyagok:

Új finanszírozási struktúra lesz a felsőoktatásban szeptembertől

Schanda Tamás: A kormány hatezer milliárd forintot fordít a versenyképesség növelésére

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!