2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Simicskó István: A kormány rendkívül sok pénzt fordított az egészségügyre

Több mint egymillió ember egészségügyi ellátását segítené az új budapesti szuperkórház, amelynek jövője egyelőre bizonytalan. A Magyarország élőben című műsorban Velkovics Vilmos műsorvezető Simicskó Istvánt, a KDNP parlamenti képviselőjét kérdezte, aki petíciót indított az intézmény megmentéséért.

  • Simicskó István: A kormány rendkívül sok pénzt fordított az egészségügyre

„Egy kórház egyrészt arra szolgál, hogy az emberek gyógyuljanak benne, másrészt egy új szuperkórház szimbólum is valahol, nem? Az ország megteheti azt, hogy épít egy új kórházat, hogy egészségesebben éljenek az emberek. Az önök petíciója mind a kettőt hivatott megvédeni?”

– kérdezte Velkovics Vilmos.

„Az egészség az egy óriási kincs, alapvető érték, nyilván akkor érezzük igazán, hogyha betegek vagyunk, hogy ugye milyen jó lenne egészségesnek lenni. Számos kritika érte a kormányzat egészségügyi politikáját, mindazonáltal a kormány rendkívül sok pénzt fordított az egészségügyre. Vidéki kórházak folyamatosan, ütemesen fejlődtek, új eszközök kerültek a kórházakba, tehát ellátta a kormány ezt a feladatát. És nyilván Egészséges Budapestért programot is létrehozott, amelynek az első fontos állomása lenne az, hogy egy új szuperkórház, egy centrumkórház épülne Dél-Budán. Ezt sikerült kivívnunk, kiverekednünk, hogy az első ilyen nagy kórház – nyilván a Honvédkórházat leszámítva – dél-budai emberek számára hoz lehetőséget arra nézve, hogyha betegek, vagy ha a szeretteik betegek, akkor a legkorszerűbb orvostechnológiával láthassák el a kiváló orvosaink és ápolóink a betegeket.”

– felelte Simicskó István.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!