2021. július 28.,
szerda, Szabolcs napja

Simicskó István: A kormány rendkívül sok pénzt fordított az egészségügyre

Hír TV

2019. november 26., kedd 19:51

Több mint egymillió ember egészségügyi ellátását segítené az új budapesti szuperkórház, amelynek jövője egyelőre bizonytalan. A Magyarország élőben című műsorban Velkovics Vilmos műsorvezető Simicskó Istvánt, a KDNP parlamenti képviselőjét kérdezte, aki petíciót indított az intézmény megmentéséért.

„Egy kórház egyrészt arra szolgál, hogy az emberek gyógyuljanak benne, másrészt egy új szuperkórház szimbólum is valahol, nem? Az ország megteheti azt, hogy épít egy új kórházat, hogy egészségesebben éljenek az emberek. Az önök petíciója mind a kettőt hivatott megvédeni?”

– kérdezte Velkovics Vilmos.

„Az egészség az egy óriási kincs, alapvető érték, nyilván akkor érezzük igazán, hogyha betegek vagyunk, hogy ugye milyen jó lenne egészségesnek lenni. Számos kritika érte a kormányzat egészségügyi politikáját, mindazonáltal a kormány rendkívül sok pénzt fordított az egészségügyre. Vidéki kórházak folyamatosan, ütemesen fejlődtek, új eszközök kerültek a kórházakba, tehát ellátta a kormány ezt a feladatát. És nyilván Egészséges Budapestért programot is létrehozott, amelynek az első fontos állomása lenne az, hogy egy új szuperkórház, egy centrumkórház épülne Dél-Budán. Ezt sikerült kivívnunk, kiverekednünk, hogy az első ilyen nagy kórház – nyilván a Honvédkórházat leszámítva – dél-budai emberek számára hoz lehetőséget arra nézve, hogyha betegek, vagy ha a szeretteik betegek, akkor a legkorszerűbb orvostechnológiával láthassák el a kiváló orvosaink és ápolóink a betegeket.”

– felelte Simicskó István.

Hír TV