2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia

Következik:

Napindító 04:00

Magyarország élőben

Schneller Domonkos: A kormány hihetetlen sokat tett Budapestért az elmúlt 10 év alatt

Októberben újra egy asztalhoz ülnek a kormány és a főváros képviselői. Többek között a közösségi közlekedés fejlesztése és a nagykörúti biciklisávokról is szó lesz. A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Schneller Domonkos, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár volt a vendége.

  • Schneller Domonkos: A kormány hihetetlen sokat tett Budapestért az elmúlt 10 év alatt

Karácsony Gergely elfogadta a kormány javaslatát, így október közepén újra összeül a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa. A végleges napirendet a héten alakítják ki, de az már biztos, hogy szóba kerül majd Budapest finanszírozása, a Lánchíd és a Nagykörút átalakítása is. Fürjes Balázs a Twitteren azt írta, hogy a vitákat le kell folytatni, nem félni kell tőlük. Nyitottak vagyunk a Városháza javaslataira is, tabu nincs! - fogalmazott a Miniszterelnökség Budapest fejlesztéséért felelős államtitkára.

Lánchídról lesz-e szó? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Én személyesen is kíváncsian várom azt, hogy hogy áll a Lánchídnak a tendere. Ezzel kapcsolatban is azt a furcsa történetmesélést láthatjuk, hogy a gonosz kormány kivérezteti Budapestet, miközben úgy adott a kormány 6 milliárd forintot a Lánchídra, hogy ebbe az alagút felújítás is benne kellett volna, hogy legyen. Ehhez képest pont Karácsony Gergely kérésére azt mondtuk, hogy rendben van, ha csak a hídra akarják költeni, hiszen magasabbak lettek a beérkezett árajánlatok akkor költhessék arra is. Kvázi adtunk megint egy engedményt. Én úgy érzem, hogy mi úgy tevékenykedünk, hogy a budapestiek érdekét nézzük és a kormány hihetetlen sokat tett Budapestért az elmúlt 10 év alatt

-          mondta Schneller Domonkos, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!