2019. december 15.,
vasárnap, Valér napja

Rozgonyi Zoltán: Egy alkalmas polgármesternek Zuglóban átláthatóságot kell teremtenie

Hír TV

2019. augusztus 12., hétfő 19:06

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere volt Földi-Kovács Andrea vendége a műsorban szó lesz Karácsony Gergely botrányos parkolási szerződéséről melyet az Origo hozott nyilvánosságra

Bizottsági felhatalmazás nélkül kötött parkolási szerződést Karácsony Gergely Zuglóban állítja a Fidesz. A kormánypárt egy hónapja kérte a kerület vezetőjét, hogy hozza nyilvánosságra a dokumentumot, amiről Karácsony Gergely azt mondta nincs ilyen. Az Origo végül megszerezte és nyilvánosságra hozta a szoftvercsomag értékesítéséről szóló megállapodást. A Fidesz szerint nem az a szenzáció, hogy számítógépes programot használ az önkormányzat hanem, hogy Karácsony Gergely megint hazudott.

 

Bruttó 4 millió forint értékű parkolási szoftverről szóló megállapodásról van szó, hogy lehet az, hogy egy ilyen tételről sem a zuglói önkormányzati képviselők, sem senki nem tudott Karácsony Gergelyen kívül? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A szerződéskötés körülményei számunkra sem világosak, hogy betartották-e a hivatal beszerzési szabályzatában foglaltakat, illetve a közbeszerzési jogszabályokban leírt kötelezettségeket.  Ezek olyan kérdések, amelyekre a mai napig nincs válasz, hiszen tudjuk a szerződés időtartamát, tudjuk az összegét. Csak a választásokig kötődött a szerződés. Tehát polgármester úr addig szeretné megúszni a parkolással kapcsolatos problémákat, utána már nem érdekli, mi történik Zuglóban a parkolással.

Hír TV