2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Magyarország élőben

Regős Gábor: Értelmesen és jól kell felhasználni a rendelkezésre álló pénzforrásokat

A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában Regős Gábor, a Századvég gazdasági elemzője volt Földi-Kovács Andrea vendége.

  • Regős Gábor: Értelmesen és jól kell felhasználni a rendelkezésre álló pénzforrásokat

Földi-Kovács Andrea műsorvezető azzal vezette fel a beszélgetést, hogy ma fontos szakaszához érkezett az oltási kampány Magyarországon: elkezdődött a regisztrált legidősebbek oltása. Ezzel párhuzamosan azonban megkezdődik a gazdaság újraindítása is. Az erről szóló tervet ma ismertette Orbán Viktor a kereskedelmi kamara évadnyitóján. A miniszterelnök egy új hitelről is beszélt, amelyet kisvállalkozók vehetnek majd igénybe. Ezt követően Földi-Kovács Andrea azt a kérdést tette fel vendégének, hogy milyen gazdasági szempontokat lehet figyelembe venni a lazításnál és a nyitásnál.

A gazdasági szempontok egyértelműen a nyitás mellett szólnak, és ahogy az a mai beszédben elhangzott a cél az, hogy a gazdaság működni tudjon. A gazdaság pedig akkor tud működni segélyek nélkül, hogyha a vállalkozások működni tudnak

– válaszolta Regős Gábor. Majd azzal folytatta, hogy az is világosan látszik, hogy a vendéglátással foglalkozó vállalkozások is működni szeretnének, nekik a túlélésüket a támogatások segítik, de ennek a szektornak a szereplői is jól tudják, hogy nem a végtelen támogatás az igazi megoldás, hanem az, hogyha működni tudnak – hangsúlyozta.

Regős Gábor kitért arra is, hogy a lakosság is nagyon várja már a nyitást, szeretnének újra „normálisan” élni. Igaz ez a kiskereskedelemre is. A gazdasági elemző azt is kijelentette a beszélgetés során, hogy

az elmúlt rendkívüli időszakot a piac több szereplője is megérezte, és ahhoz, hogy a dolgok visszatérjenek a normális kerékvágásba, lassan, fokozatosan meg kell kezdeni a nyitást.

Regős a mai bejelentések kapcsán pedig egyértelműen leszögezte, hogy

pénzforrás van, ezt kell értelmesen és jól felhasználni annak érdekében, hogy hosszú távon is szolgálja a gazdaság növekedését. 

 Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó:

Orbán Viktor: Kamatmentes hitel segíti újrainduláskor a kkv-kat

Parragh: Magyarország az unió egyik legjobban teljesítő állama

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!