2021. március 4.,
csütörtök, Kázmér napja

Rákay Philip: Sérült a szólásszabadság

2021. február 19., péntek 20:04

Nem kérdés, hogy sérült a szólásszabadság azzal, hogy a Facebook letiltotta Rákay Philip videóját a genderőrületről – erről maga a kommunikációs és médiaszakember beszélt a Magyarország élőben című műsorunk pénteki adásában.

Percek alatt letiltatták a Facebookon a DK-s trollok Rákay Philip videóját, amelyben a genderőrületről osztotta meg gondolatait.

Rákay Philip a HírTV stúdiójában elmondta, a tiltást csak annyival indokolták, hogy szerintük a videó gyűlöletbeszédet tartalmazott, ugyanakkor a kommunikációs- és médiaszakember közlése szerint semmiféle gyűlölet nem volt a tartalomban.

Nem dagadó érrel, ordítva, követelve bárkinek a likvidálását, nem erről volt szó, hanem elmondtam, hogy nem normális folyamat, ha emberek lónak meg kutyának képzelik magukat, illetve, ha 6-7 éves gyerekek nővé akarják magukat operáltatni, ha lehet, akkor el a kezekkel a gyerekeinktől és ne állítsák példaként minannyiunk elé

– közölte Rákay Philip.

Feltöltése után a videó egy órát sem volt a Facebookon, a producer pedig úgy gondolja, hogy a DK és a Momentum bevetette a kommentelő hadseregét, akik egyébként olykor szervezetten is megszállják az oldalát.

Megdöbbentőnek azt nevezte, hogy a jobboldali vélemények és véleményvezérek kizárólag a tűrt és a tilt kategóriába kerülnek.

Például Homonnay Gergelyt, aki Gyurcsány Ferenc kedvenc cicafiúja és aki Orbán Viktor megölésén viccelődik, őt soha nem törlik

– emelte ki.

Teljes beszélgetés:

HírTV