2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Magyarország élőben

Potápi Árpád: Az igazi cél, hogy a magyar-magyar kapcsolatokat tudjuk építeni

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Potápi Árpád, nemzetpolitikáért felelős államtitkár beszélgetett Földi-Kovács Andrea műsorvezetővel a Határtalanul program részleteiről és sikerességéről.

  • Potápi Árpád: Az igazi cél, hogy a magyar-magyar kapcsolatokat tudjuk építeni

Összefoglalható, hogy miért fontos az anyaországból a külhoni magyar területekre utaztatni diákokat? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A programról 2010-ben döntöttünk és 2011 június 4-én indultak meg az első buszok a határon túlra innen Budapestről. A célunk az volt ezzel a programmal, hogy az iskolarendszert magyar diák úgy ne hagyja el, hogy szervezett iskolai keretek között tanulmányi kirándulás szerűen a magyar kormány támogatásával határon túli területre ne tett volna kirándulást. Azóta már több mint 300.000 gyerek jutott így el különböző területre. Az igazi cél, pedig az, hogy a magyar-magyar kapcsolatokat tudjuk építeni, illetve a gyerekek között minél több barátság szülessen. A gyerekek érezzék, hogy milyen Magyarország határait elhagyva, akár több száz kilométert utazva újra egy magyar világgal találkozni. Úgy gondoljuk, hogy ez nagyon sokat ad a határon túli gyerekeknek is, de még inkább azoknak, akik ebben részt vesznek. Megerősíti őket identitásukban, hazaszeretetükben. 

- mondta Potápi Árpád, nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz

Az idei európai parlamenti (EP-) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!