2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Pokorni Zoltán: Ne eltakarítsuk a turult, hanem mutassuk meg az elmúlt 100 évünket

Mégsem I. világháborús emlékmű lehet a XII. kerületi Turul-szobor? A Magyarország élőben vendége Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere volt.

  • Pokorni Zoltán: Ne eltakarítsuk a turult, hanem mutassuk meg az elmúlt 100 évünket

„Mit gondol? Célzott, szándékos lejáratás állhat itt a háttérben? (…) Miért tennék ezt?”

-          kérdezte Földi-Kovács Andrea.

„(...) Ez a fiatal rendező egy lehetőséget kapott a kezébe, hogy egy nagyon fontos és jó filmet csináljon a nyilas-gyilkosságokról, tömeggyilkosságokról, de azt gondolom, hogy nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy ebből ne csináljon egy aktuálpolitikai eszközt. (…) Azt tudom, hogy én mit szeretnék. Az én dolgom nem az, hogy ezeket a szélsőségeket erősítsem, ne egyik vagy másik mellé álljak, hanem megpróbáljam a normalitás felé tolni és kihűteni ezeket a szenvedélyeket. Erre vonatkozik ez a javaslat, amely egy múzeumpedagógiai javaslat, hogy ne eltakarítsuk a turult, hanem mutassuk meg az elmúlt 100 évünket a maga összetettségében”

-          válaszolta Pokorni Zoltán.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Macron elnök bejelentése aggodalomra ad okot

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Macron elnök bejelentése aggodalomra ad okot

Aggodalomra ad okot Macron elnök bejelentése, ezért is nagyon fontos, hogy Magyarország fenntartsa álláspontját: nem küld fegyvert Ukrajnába, ragaszkodik a tűzszünethez és a béketárgyalások mielőbbi megkezdésére szólítja fel a harcoló feleket – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a véderő-, katonai és légügyi attaséknak tartott értekezleten kedden Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!