2021. 10. 25. Hétfő Blanka, Bianka napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Magyarország élőben

Pócza István: Két szék között a pad alá esett Manfred Weber

Meglepő lett volna, ha Manfred Webert, vagy bárki mást elfogadott volna az Európai Tanács az Európai Bizottság elnöki posztjára. A csúcsjelölt tevékenysége egyre inkább megosztónak számít európai szinten. A politikustól mindenki igyekszik tartózkodni. Erről Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője beszélt Magyarország élőben című műsorunkban.

A csúcsjelölt kapálózik, hogy valamilyen pozíciót megkapjon az Európai Néppárt frakcióvezetői tisztségén kívül Pócza István szerint, aki úgy látja, hogy a politikus előzetes leszerelése zajlik. A korábbi támogatás ellenére, Angela Merkel igyekszik távolságot tartani Webertől, mivel látja, hogy a csúcsjelölt mögött nem lehet többséget felállítani -elemezte a helyzetet az Alapjogokért Központ munkatársa.

A brüsszeli csatározásokkal kapcsolatban fontos rögzíteni, hogy Magyarország minden olyan jelöltet támogat, aki ,,a nemzetek Európája” koncepció mellett áll, mondta el a vezető elemző, aki a Bizottság élére Barnier-t tartja esélyesnek.

A pozíciók betöltése kapcsán Pócza István arra is kitért, hogy korábban mindenki arra számított, hogy a német-francia tengely fogja meghatározni a versengést, ami időközben meggyengült. Ezzel párhuzamosan a legnagyobb egység a visegrádi országok között van -jelentette ki Pócza István.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!