2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Magyarország élőben

Párkányi Eszter: Gyurcsány hatalomtechnikai szempontból már most győzött

Ki fogjuk söpörni a hatalomból a Karmelita Kolostorban ülő „nemzetáruló brigádot” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, a DK XI. kongresszusán. Erős szavak a DK elnökétől! Hogy mennyire komolyan vehető és mennyire van mögötte valóban a komolyan vehető politikai erő? Erről kérdezte Gerhardt Máté Párkányi Esztert, az Alapjogokért Központ elemzőjét Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Párkányi Eszter: Gyurcsány hatalomtechnikai szempontból már most győzött

Párkányi Eszter adásunkban emlékeztetett, a DK a legerősebb az ellenzéki térfélen, ugyanakkor az elemző a baloldal „szerencsétlenségének” nevezte, hogy hiába bukott meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként, kommunikációs szempontól ő a legtehetségesebb az ellenzéki térfélen és nagy hatalma van a baloldalon annak révén, hogy a pártja ilyen sikeres lett.

Kiemelte, a jelöltek alapján a DK-nak van a legnagyobb esélye arra, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok közül a legnagyobb frakciót állítsa fel az új palamentben, akár nyer a baloldal, akár nem. Hozzátette: Gyurcsány hatalomtechnikai szempontból már most győzött, hiszen, ha nem sikerül a kormányváltás, akkor is neki lesz a legnagyobb ellenzéki frakciója és marad az ellenzék vezetője.

Arra a felvetésre, hogy a közös listára való feljutásért nagy harc várható az ellenzéki oldalon, Párkányi Eszter ugyanakkor valószínűsítette, hogy a háttérben már megy a „könyöklés” a pozíciókért, de szerinte az ellenzéki közös lista is valójában Gyurcsány Ferenctől fog függeni.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!