2023. 10. 01. Vasárnap Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Magyarország élőben

Palkovics László: Egy optimalitási kritérium rendszert kell kialakítani

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Palkovics László, Innovációs és technológiai miniszter volt a vendége.

  • Palkovics László: Egy optimalitási kritérium rendszert kell kialakítani

Palkovics László elmondta, hogy a jelenlegi járvány ellenes intézkedések kiválóan működnek, kicsi emelkedés várható május 3. körül, egy úgynevezett lokális csúcs. Kiemelte az emberek fegyelmezettségét is, mely nagyban hozzájárul a vírus terjedésének meggátolásához.

Minél tovább tart a járvány annál rosszabb a gazdaságnak, az innovációs és technológiai miniszter elmondta, hogy olyan optimális megoldást kell találni, amely a fertőzöttek számát az egészségügyi rendszer kapacitása alatt tudja tartani, de a gazdaság is megfelelően működik. A munkába járás most is biztosított, azonban vannak területek, mint a vendéglátás, amik komoly gondokkal küzdenek. Palkovics László elmondta továbbá, hogy a jövő hét elején eszközölnek néhány változtatást a gazdaságvédő stratégiában a partnerekkel való egyeztetés után. Átalakítják a rövidített munkaidő utáni támogatást, arról van szó, hogy az ipari partnerek  számára pontosítanak bizonyos elemeket, hogy egyszerűbb legyen igénybe venni. A múlt hét közepe óta lehet pályázni, a pályázók száma naponta változik, a tapasztalatok ezidáig pozitívak. A csomag több elemből áll, melyeket együtt lehet és együtt is kell értelmezni. A kormány kitolta a munkaidőkeret is két évre, azaz az adott munkaidőről két évig tud egyeztetni a munkáltató és a munkavállaló, tehát a most úgy kifizetett munkabérek, amelyek nincsenek ledolgozva később is ledolgozhatóak, ami jó a munkadónak mert el tudja ezeket az időpontokat tolni, a munkavállalónak pedig szintén, hiszen nem veszti el az állását.

Jelen pillanatban a vállalatok stabilitása, tehát a munkaadók stabilitása és a munkavállalók munkája a legfontosabb.

A teljes adás: 

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Globál: Nyolc éven belül áramot termelhet Paks II.

Globál: Nyolc éven belül áramot termelhet Paks II.

Véget érhet Magyarország villamosenergia függősége a paksi bővítésnek köszönhetően. Az orosz Roszatom által épített új atomerőmű akár nyolc éven belül áramot termelhet. A két paksi blokk pedig együttesen Magyarország áramellátásának akár 70–80 százalékát adhatja.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!