2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

"Orbán Viktor az egyetlen európai vezető, akinek sziklaszilárd a pozíciója"

Lánczi Tamás és Boros Bánk Levente elemezte Orbán Viktor beszédét a Magyarország Élőben Extra című műsorban. Műsorvezető: Velkovics Vilmos.

Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója szerint hasonló beszédekre lehetett számítani, hiszen egyetlen gondolatra volt felfűzve, az pedig a migráció megfékezése.

Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője elmondta a Fidesz az európai unió válságát emelte ki. A migráción keresztül vizsgálta az unió hiányosságát.
Lánczi elmondta: 

Mióta európai parlamenti választásokat tartunk itthon, azóta ezeket a Fidesz toronymagasan nyerte és most is erre számíthatnak.

Szerinte Orbán Viktornak nagyon erős víziója van, hogy minek kéne történnie az Unióban, míg az ellenfeleinek nincs elképzelése. Elmondta, a legnagyobb nehézség az, hogy bár a miniszterelnök meggyőzte a magyarokat, de a többi európai polgárhoz nehezen tudja eljuttatni ezt az üzenetet.

Boros Bánk Levente szerint egy hatalmi kérdés, hogy ki mondhatja meg Európa milyen irányt vegyen. Szerinte a populista bélyeggel próbálják lejáratni Magyarországot és azt terjesztik az antiorbánista pártok, hogy azért nem szabad elhinni azt, amit a Közép-európai Orbán Viktor képvisel, mert ő csúnya, gonosz demokrácia ellenes diktátor.

Lánczi Tamás elmondta, az Európai Egyesült Államok programja egy elit program, amit valójában nem szeretnének az európai emberek. A brüsszeli elit csak leönti cukormázzal és nem fejti ki mit is jelent valójában az egységes Európa. Hozzátette, meglátása szerint a 2008-as válság félre lett kezelve és annak az utóhatásai kezdik szépen lassan szétfeszegetni az Európai Uniót. Hozzátette még időben vagyunk, ha meg akarjuk menteni, de látható, hogy nagy a baj. Európa egységét a kereszténységben lehetne megtalálni, de ez ellen kézzel-lábbal tiltakozik a brüsszeli elit.

Elmondta:

Ma Orbán Viktor az egyetlen európai vezető, akinek sziklaszilárd a pozícióija.  

A szakértők az Európai Parlamenti választások lehetséges eredményeit is latolgatták.

Teljes adás: 

HÍR TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!