2021. július 28.,
szerda, Szabolcs napja

Orbán Balázs: Stadionstop helyett kórházstop lett Karácsony ígéretéből

2019. november 27., szerda 20:32

Az ellenzék stadionstopot ígért és kórházstop lett belőle - jelentett ki Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a HírTV Magyarország élőben című műsorában. A politikus kifejtette: a kormány értetlenül áll a fővárosi közgyűlés szuperkórház leszavazásáról szóló döntése előtt.

A kormány elfogadta Ferencváros és Csepel feltételeit az atlétikai VB-vel kapcsolatban. 

Orbán Balázs elmondta, a kormány az első pillanattól kezdve egyértelművé tette, hogy a budapestiek érdekében szeretne együtt működni az új városvezetéssel.

„Szerintünk azok a projektek amelyeknek az előkészítése megtörtént ilyen ételemben a csepeli atlétikai stadion kérdése is, olyan projektek amelyek értelmesek, amelyek szolgálják a budapestieket, szolgálják Budapest fejlődését, de mi azt mondtuk az első pillanattól kezdve, hogy Budapestet nem lehet fejleszteni a budapesti önkormányzat és a kerületi önkormányzatok támogatása nélkül.”

Hozzátette, ahhoz képest, hogy Karácsony Gergely az elejétől leállíttatta volna ezt a beruházást, most a kerületi polgármesterek kifejezték támogatásukat és a fővárosi közgyűlés is támogató döntést hozott.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára elmondta, bár az atlétikai VB-vel kapcsolatban pozitívnak látszik a fővárosi közgyűlés döntése, a szuperkórházra mégis nemet mondtak, amit a kormány értetlenül fogadott, hiszen Karácsony Gergely végig az egészségügy fejlesztése mellett kampányolt.

Teljes beszélgetés: 

Kapcsolódó cikkek: 

Leszavazták a szuperkórházat Karácsonyék

HírTV