2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Magyarország élőben

Orbán Balázs: Politikai nyomásgyakorlásról szól az EB jogállamisági jelentése

Már a tavalyi jogállamisági jelentés kapcsán is azt lehetett látni, semmi másról nincs szó, mint politikai nyomásgyakorlásról – így reagált Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára Magyarország élőben című műsorunkban arra, hogy Nem hagyja jóvá az Európai Bizottság a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem hajt végre igazságügyi reformot. Meglátása szerint a bizottság által összerakott dokumentumok alkalmatlanok a szakmai álláspont kialakítására, politikai típusú jelentésről van szó.

  • Orbán Balázs: Politikai nyomásgyakorlásról szól az EB jogállamisági jelentése

Orbán Balázs nyilvánvalónak nevezte, hogy hazánkra óriási politikai nyomásgyakorlás hárul a gyermekvédelmi törvény kapcsán.

A politikai típusú támadásokat meg fogjuk vívni, ezek egyre erősödni fognak – tette hozzá a politikus.

Velkovics Vilmos felvetésére, hogy lehet-e összefüggés a 2022-es magyarországi választások és a politikai nyomásgyakorlás között, az államtitkár kijelentette: egyre inkább azt látni, hogy vannak olyan ádáz politikai ellenfelek, akiknek semmi más céljük nincs, mint ilyen módon beavatkozzanak a magyar politikába. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - A Viszkis, azaz Ambrus Attila új könyve + videó

Radar - A Viszkis, azaz Ambrus Attila új könyve + videó

Többtucatnyi bankrablás, sok év a rácsok mögött. A Viszkis rablóként elhíresült Ambrus Attila 12 éve szabadult, azóta keramikusként dolgozik és két kisgyermek apja. A Radarnak új könyvéről mesélt, amelyben életútjáról írt, egyfajta motivációs céllal. A férfi abban bízik, hogy története segíthet azokon, akik hasonlóan mélyről indultak az életben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!