2020. augusztus 12.,
szerda, Klára napja

Orbán Balázs: Pénteken zárul a parlament tavaszi ülésszaka

Hír TV

2020. július 1., szerda 18:45

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Mi nem tervezünk komoly nyári szabadsággal, ugyanis az elmúlt fél évben nyilvánvalóan a koronavírus elleni védekezés - annak is inkább a második felében - a koronavírus elleni védekezés állt a középpontban. Ugyan a járvány elleni védekezés első szakaszát lezártuk, - ugye a különleges jogrendi állapot is mára már megszűnt - de járványügyi készültség időszakát éljük. Hiába kerül elfogadásra a jövő évi költségvetés, oda kell folyamatosan figyelni arra, hogy a járvány esetleges második, harmadik hullámai ellen is fel tudjunk lépni, úgyhogy nagy szabadsággal senki nem számol. Ezt rendelte a miniszterelnök úr, de azt hiszem, hogy ez a kormányzati pozícióban teljesen egyértelmű.”

- fogalmazott Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

A baloldali ellenzék politikai haszonszerzésre hajt, ami még egy világjárvány idején sem képes félretenni – jegyezte meg Orbán Balázs. Az ország védekezésének sikerességéről és az ellenzék egyes hátráltató gáncsolásairól is beszélt a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

Hír TV