2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:35

Magyarország élőben

Orbán Balázs: A nemzeti összefogásnak lenne itt az ideje

A nemzeti összefogásnak lenne itt az ideje - hangsúlyozta Orbán Balázs, a a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Az államtitkár kitért arra is, hogy az ellenzék megnyilvánulásainak ebben a helyzetben nem a politikai haszonszerzést kellene szolgálniuk.

  • Orbán Balázs: A nemzeti összefogásnak lenne itt az ideje

Politikai csatározások színterévé változtatta az ellenzék a Népjóléti Bizottság keddi ülését amelyen az országos tisztifőorvost is meghallgatták. Müller Cecíliát a személyét érintő támadások is érték. A főpolgármester is részt vett az ülésen, vele azonban már sokkal elnézőbbek voltak a balliberális pártok. Karácsony Gergely szerint a Pesti Úti Idősek otthon kapcsán kialakult botrány elsősorban politikai kérdés. Rétvári Bence szerint Karácsony Gergely hárította a felelősséget a pesti úti idősek otthona kapcsán. Mi volt a célja Ön szerint ennek az eljárásnak az ellenzék részéről – tette fel a kérdést a műsorvezető az államtitkárnak.

Orbán Balázs elmondta, hogy szomorú a történtek miatt, mivel a kormány úgy gondolja, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben a pártpolitikai szabályokat háttérbe kellene szorítani.

A nemzeti egységnek, a nemzeti összefogásnak lenne itt az ideje

– hangsúlyozta.

Az államtitkár kitért arra, hogy

a kormányzat intézkedéseit lehet vita tárgyává tenni és kritizálni, de ennek a vitának kulturált keretek között kellene zajlania, és nem politikai haszonszerzésre kellene az ellenzéknek a különböző platformokat jelenleg használnia, hanem építő jelleggel, jobbító szándékkal kellene megnyilvánulniuk

– húzta alá.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!