2020. november 29.,
vasárnap, Taksony napja

Novák Katalin: Újabb mérföldkő előtt áll az otthonteremtési program

2020. szeptember 18., péntek 19:58

Novák Katalin kollégáival olyan programon dolgozik, ami arról szól, hogy még többen juthassanak saját otthonhoz, illetve az otthonteremtés feltételei még kedvezőbbek legyenek. Erről maga, a családokért felelős tárca nélküli miniszteri posztra jelölt politikus beszélt Magyarország élőben című műsorunk pénteki adásában. A család- és ifjúságügy területéért eddig államtitkári rangban felelős politikus ígéretet tett arra, nem bérlakásprogramról van szó, hanem a cél továbbra is az, hogy minél többen jussanak saját otthonhoz.

Novák Katalin rámutatott, Magyarországon az embereknek kiemelt jelentőséggel bír az, hogy önálló tulajdonban éljenek.

Nem bérlakásprogramban, hanem otthonteremtési programban gondolkodunk, az otthonteremtési programot újabb elemekkel fogjuk bővíteni

- tette hozzá.

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy a program még nem nyilvános, a tárca nélküli miniszteri posztra jelölt politikus elmondta, ha a kormány a támogatását adja, akkor

olyan lépéseket lehet majd bevezetni, amelyek megint egy újabb mérföldkövet tudnak jelenteni és még többen jutnak hozzá olyan otthonteremtési támogatáshoz, amelynek köszönhetően még jobb körülmények között tudnak családot tervezni, vagy gyermeket nevelni.

Arra a kérdésre, hogy miniszterként mennyivel lesz nagyobb a mozgástér, Novák Katalin elmondta, nem az az elsődleges szempont, hogy miniszterként, vagy államtitkárként látja el a feladatát valaki, ugyanakkor, ha egy terület miniszteri szintű képviseletet kap, akkor az a terület is erősödik.

HírTV

KAPCSOLÓDÓ:

Novák: Minden idők legnagyobb otthonteremtési programjára készülök