2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Nagy István: Hazai termék vásárlásával a magyar gazdákat, a magyar gazdaságot támogatjuk

Vedd a magyart - a magyar termékek már bizonyítottak a koronavírus-járvány alatt, tovább kell tehát támogatni őket az agrárminiszter szerint. „Ne felejtsük csak egy döntés, egy tudatos döntés, hogy válasszuk a hazait és ezzel a biztonságot és a magyar gazdaságot támogatjuk” – mondta Nagy István, aki a kampány részleteibe enged betekintést a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Nagy István: Hazai termék vásárlásával a magyar gazdákat, a magyar gazdaságot támogatjuk

A világjárvány hatásainak az enyhítéséről van szó, ez egyszerre sodorta veszélybe az emberek egészségét, a családok megélhetését, a vállalkozásokat, munkahelyeket. Egy pici dolognak tűnik, hogy magyar vagy lengyel almát válasszunk, mennyiben segíthet mérsékelni a nagy károkat egy ilyen pici döntés? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Végtelenül nagyon, ha a magyar terméket vásároljuk akkor a magyar gazdákat a magyar gazdaságot támogatjuk, ha belegondolunk abba, hogy nem csak akciós termékeket akarunk vásárolni, hanem folyamatos kiszámíthatóságot akarunk, termelés biztonságot akarunk fenntartani, akkor megint csak a magyar terméket kell választani, ha sokszor elcsábulunk és akciós terméket választunk, ami persze olcsóbb, de kétes minőségű lehet az nincs itt nehéz időkben, amikor lezárulnak a határok nem tud beérkezni, nem tud részt venni a napi szintű fogyasztásban. Ezért is kell, hogy a helyi terméket, a helyi gazdaságot erősítsük és úgy építsük föl az egész agrár-és élelmiszeripart, hogy képesek legyünk minden nap, az év 365 napján az önellátásra. Azt kell, hogy mondjam, hogy szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a magyar mezőgazdaság 25 millió ember ellátásra képes, azért izgulunk, hogy tudjunk kivinni, tudjunk exportálni minél több terméket, nem véletlen, hogy az exportmérlegen mindig 50 százalék felett szerepel a magyar mezőgazdaság teljesítménye

-          mondta Nagy István, agrárminiszter.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!