2021. január 24.,
vasárnap, Timót napja

Nagy István: A közös agrárpolitika 500 millió uniós állampolgárt érint

Hír TV

2019. július 26., péntek 19:47

A magyar gazdáknak össze kell fogniuk a franciákkal, hogy a helyzet előnyös legyen az Európai Unió új közös agrárpolitikájában -jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Tusványosról jelentkező Magyarország élőben című műsorunkban.

Az EP-választások véget értek, az erőviszonyok tisztázódtak, így itt az ideje, hogy megkeressük azokat a szövetségeseket, akikkel közösen Magyarország sikereket érhet el. Az agrárminiszter szerint az elsődleges cél az, hogy megőrizzük azt a forrást, amiből a magyar gazdák eddig gazdálkodni tudtak.

A V4-es együttműködés legendás szintű, ennek az alapját Magyarország adja -fogalmazott Nagy István.

A politikus a műsorban azt is elmondta, hogy a közös agrárpolitika költségvetésének minden centjét az agrárpolitikára kell fordítani és el kell érni, hogy azokat ne lehessen más -például migrációs- célokra fordítani. A második lépés az, hogy Magyarország többletforrásokhoz jusson, de nem pályázati úton, hanem azt elérve, hogy az EU tagállamai országonként, elosztási mechanizmusukat figyelembe véve részesüljenek a juttatásokból.

Az agrárminiszter Velkovics Vilmos kérdésére elmondta, hogy optimista a jövővel kapcsolatban, azonban fontos, hogy az uniós (agrár)minisztereknek a szeme előtt a gazdák érdeke lebegjen.

Teljes beszélgetés:

Hír TV