2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Magyarország élőben

Nacsa Lőrinc: Sorskérdés, hogy Tusk balra, vagy jobbra kívánja kinyitni az ajtót

A KDNP csak akkor tud együttműködni az Európai Néppárt új elnökével, ha Donald Tusk elkötelezett abban, hogy erős, jobboldali kereszténydemokrata párttá tegye az EPP-t. Nacsa Lőrinc, aki a zágrábi kongresszuson bizalmat szavazott a lengyel politikusnak a Magyarország élőben című műsorban azt mondta: sorskérdés, hogy Tusk balra, vagy jobbra kívánja kinyitni az ajtót. A KDNP politikus úgy vélte: ha számukra helytelen lesz az irány, akkor elképzelhető, hogy elhagyják a pártcsaládot.

  • Nacsa Lőrinc: Sorskérdés, hogy Tusk balra, vagy jobbra kívánja kinyitni az ajtót

 

Donald Tusk volt lengyel miniszterelnököt, az Európai Tanács leköszönő elnökét választotta meg elnökének az Európai Néppárt. A tisztújítással kapcsolatban Nacsa Lőrinc a Hír Televízió stúdiójában a következőket mondta:

„Úgy fogalmaznék, hogy óvatos bizakodás van bennünk. Azt látjuk, hogy az Európai Néppárt új elnöke lengyel lett, aki a közép-európai régióból érkezik, ráadásul a visegrádi országokból. Az a reményünk megvan, hogy ő érti a közép-európai emberek gondolkodását és látta Közép-Európa történelmét, és talán érti az itt élő emberek igényeit, ami az, hogy az Európai Néppárt valós jobboldali kereszténydemokrata párt legyen ismét. Valós válaszokat adjon a most felmerülő európai sorskérdésekre, amilyen például a migráció, a biztonság, a versenyképesség, a családok, a demográfiai kihívások kérdése.”

Nacsa Lőrinc - aki a zágrábi kongresszuson bizalmat szavazott a lengyel politikusnak - műsorunkban azt mondta, sorskérdés, hogy Tusk balra vagy jobbra kívánja kinyitni az ajtót. A KDNP politikusa úgy vélte, ha számukra helytelen lesz az irány, akkor elképzelhető, hogy elhagyják a pártcsaládot.

„Ha továbbra is a balratolódást, vagy a bevándorlás pártiak felé nyitást képzeli el az Európai Néppárt jövőjének, akkor az szerintünk egy helytelen irány, aminek nem feltétlenül van értelme továbbra is a részesének maradni. Ha viszont egy erős jobboldali, kereszténydemokrata és egyébként a jobboldal felé nyitott pártcsaládot képzel el, akkor természetesen van maradásunk.”

Melyik iránynak tapasztalta a jelét most a zágrábi kongresszuson? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Nehéz megmondani, mert nem születtek fontos politikai döntések. Sokszor egy néppárti kongresszus, ahol nincs napirenden a tisztújítás, ott politikai nyilatkozatokat fogadnak el, erős határozatokat arról, hogy egyes témákban milyen irányt vegyen a Néppárt, és utána az európai parlamenti frakciója is képviselje. Most, mivel a tisztújítás elhomályosított minden mást, így kevéssé kerültek elő fontos politikai kérdések. Megtörténik az átadás-átvétel, utána lehet megnézni, hogy a Néppárt új elnöksége milyen politikai irányt vesz.” 

– mondta el a politikus.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Németországgal kivételez az Európai Inió

Németországgal kivételez az Európai Inió

Európa megnyitotta a lehetőséget az alternatív üzemanyagok előtt, ám a jelek szerint csak Németország számára. Másoknak egyelőre nincs lehetőségük versenybe szállni, pedig az uniós piacon Olaszország is rendelkezik olyan termékkel, amellyel szintén jól futnának az autók.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!