2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Nacsa Lőrinc: Álszent dolog, hogy kamuvideósok és álhírgyártók járványügyi tanácsot adnak

Sem a járvány első, sem pedig a második szakaszában nem lehetett számítani az ellenzékre, legyen szó akár a törvények, a javaslatok megszavazásáról, vagy azok végrehajtásáról, hiszen emlékezetes, hogy inkább álhíreket és kamuvideókat gyártottak – hívta fel rá a figyelmet Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője a HírTV Magyarország élőben című műsorának hétfői adásában.

  • Nacsa Lőrinc: Álszent dolog, hogy kamuvideósok és álhírgyártók járványügyi tanácsot adnak

Nacsa Lőrinc szerint a párbeszédes Szabó Tímeától, aki azt állítja, hogy Magyarország áll a halálozások szempontjából a legrosszabbul az egész világon, álszent dolog járványügyi csomagot benyújtani, olyan javaslatot, amelyen egyébként a kormány a szakemberekkel vagy az operatív törzzsel együtt dolgozik vagy már be is vezette.

Földi-Kovács Andrea kérdésére, hogy Szabó Tímea és Korózs Lajos szocialista politikus azt javasolja, a népjóléti bizottság hallgassa meg az operatív törzset, Nacsa Lőrinc elmondta, a meghallgatást a Fidesz-KDNP támogatja, de

az elfogadhatatlan, hogy Korózs Lajos vezesse le az ülést a hozzá fűződő álmentős, kamuvideós történet miatt.

Szerinte az MSZP-s politikus méltatlan az operatív törzs jelentését tárgyaló népjóléti bizottság vezetésére.

Arra a felvetésre, hogy Harangozó Tamás, az MSZP képviselője az október 23-i SZFE-tüntetést részben a Fidesz-KNDP sarának nevezte, ezen kívül bejelentette, hogy törvényjavaslatot nyújtottak be az SZFE-törvény hatályon kívül helyezésére, Nacsa Lőrinc elmondta, azt látni, hogy a bevezetésre került modell számos más helyen működik és javult a felsőoktatási intézmény versenyképessége.

Itt még az egyetem vezetése nem tudta kipróbálni a modellváltást (…) ki kellene próbálni azt a modellt, ami több egyetemnél már működik és amelynek az a célja, hogy működőképesebb, versenyképesebb és jobb legyen a Színház- és Filmművészeti Egyetem

– tette hozzá.

Teljes beszélgetés:

KAPCSOLÓDÓ:

Nacsa Lőrinc: Egészen más filmet néz a DK és a teljes baloldal

A járvány elleni védekezést támadja az ellenzék, miközben nemet mond a magasabb bírságokra

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!