2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Magyarország élőben

Merkely Béla: Folyamatosan figyelni kell, hogy van-e újabb megbetegedés

Lecsengőben van a koronavírus járvány, sikerült elkerülni a tömeges fertőződést. A Magyarország élőben vendége Merkely Béla volt, a Semmelweis Egyetem rektora.

  • Merkely Béla: Folyamatosan figyelni kell, hogy van-e újabb megbetegedés

„Ugye ahogy azt már a hivatalos bejelentésekből tudjuk vagy megismerhettük, lezárult a védekezés első időszaka és alacsony az új regisztrált megbetegedések száma. Aktuálisan a legfrissebb adatok szerint 29. Valóban lecsengőben van a járvány?”

-          kérdezte a műsorvezető.

„Tankönyvi értelemben igazából már nincsen járvány. Járványveszély van. Jól érthetően elmondta a tisztifőorvos asszony, hogy amire vigyázni kell, hogy járvány ilyen parázs-szerű gócok vannak, ahol azért lángra lobbanhat a járvány ismételten és ez az, amit leginkább kezelni kell tudni. Ezek lehetnek kisebb községekben, nagyobb városok egy-egy speciális helyén. Adott esetben kórházban vagy idősek otthonában egyaránt. Ilyenkor az őrszem funkció a fontos. Mi ezt a járvány ügyben is meg az orvosok a mindennapi gyakorlatban őrszem feladatnak tartjuk. Folyamatosan figyelni kell, hogy van-e újabb megbetegedés, az újabb megbetegedések között van-e kapcsolat és ha van, akkor meg kell találni az okot. Mert ennek a vírusba az a különlegessége, hogy egyre ritkábban tevődik át egy emberről egy másikra, viszont van körülbelül tíz fertőzöttből egy, akit úgynevezett szuperfertőzőnek hívunk, az viszont képes az összes betegnek a nyolcvan százalékát megfertőzni.”

-          válaszolta Merkely Béla.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!