2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Menczer Tamás: Most nem az utazásokról, hanem életmentésről van szó

A koronavírus-járvány harmadik hullámában, amikor különböző mutáns vírusok jelennek meg még nem az a kérdés, hogy hová nem lehet és hová lehet külföldre szabadon utazni – hívta fel rá a figyelmet Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Magyarország élőben című műsorunk pénteki adásában.

  • Menczer Tamás: Most nem az utazásokról, hanem életmentésről van szó

Ötmillió adag vakcinára kötött megállapodást Magyarország Kínával, ami 2,5 millió ember oltására elég. Május végéig négy ütemben kell beérkeznie az ötmillió kínai oltóanyagnak. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentése szerint újabb félmillió adag kínai vakcina érkezik Magyarországra márciusban. Menczer Tamás a beszerzés kapcsán elmondta, a tárcánál azon dolgoznak a pekingi magyar nagykövettel, hogy csakúgy, mint februárban márciusban is hamarabb érkezzen meg a szállítmány a szerződésben rögzített határidőnél.

Az orosz- és a kínai vakcinák beszerzésének szükségessége kapcsán a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára emlékeztetett, azért kellett keleti beszerzést keresni, mert látni lehetett, hogy az uniós beszerzést elrontották, tehát - tette hozzá –

amit most csinálunk az a brüsszeli hibák kijavítása.

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy a DK-s Molnár Csaba szerint még Kínában sem oltják az időseket kínai vakcinával, csak Magyarországon, Menczer Tamás úgy reagált, Kínában egy nyilvánosan vállalt stratégia, hogy a fiatalabb korosztályt oltják azért, hogy a gazdasági aktivitás fennmaradjon.

A kínai vakcinával világszinten több, mint 40 millió embert beoltottak, Szerbiában 700-800 ezer közelében van az a szám, akik megkapták a Sinopharm vakcináját (…) ami pedig mindennél, fontosabb a magyar szakemberek is megvizsgálták és azt mondták, 18 év felett bárkinek adható

– mutatott rá Menczer Tamás.

Az államtitkár szerint szó sincs arról, hogy a Gyurcsány-párt, vagy akár baloldal az idős emberek életét féltené, (…)

láthatóan oltásellenesek, kritizálják a magyar szakembereket, nem fogadják el a magyar szakemberek véleményét, alássák a magyar szakemberekbe és az oltásba vetett bizalmat

- fűzte hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szerint most szigorú utazási szabályokra van szükség, sőt akár az üzleti célú utazásokat is radikálisan korlátozni kell, Menczer Tamás leszögezte, a baloldal részéről azt látni, hogy hergeli az embereket azzal, hogy ki melyik vakcina megkapása esetén hova utazhat, az politikai támadás és súlyos aránytévesztés, hiszen most nem az utazásokról, hanem életmentésről van szó.

Teljes beszélgetés:

HírTV 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!