2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:10

Magyarország élőben

Medvigy Endre: Nyírő József egy tiszta, becsületes ember volt

Medvigy Endre irodalomkutató beszélt Nyírő József életművének fontosságáról és az oktatásban való megbecsüléséről Velkovics Vilmos vendégeként a HírTV Magyarország élőben című műsorában.

  • Medvigy Endre: Nyírő József egy tiszta, becsületes ember volt

„Se a szépirodalmi munkásságában, se a publicisztikájában egyetlenegy zsidóellenes utalás nincsen. Szögezzük le, hogy antiszemita nem volt."

- hangsúlyozta már a beszélgetés elején az irodalomkutató Medvigy Endre.

Nyírő József életművének jelentősége mellett az Országos Magyar Párthoz való kötődéséről is beszélt Velkovics Vilmos vendége. Megjegyezte emellett, hogy senki sem állított Nyírő Józsefről olyat, hogy szélsőséges vagy faji eszméket támogatott volna. Nem volt Nyilas Párttag sem.

„Megerősíteném, hogy Nyírő József egy tiszta, becsületes ember volt.”

- hangsúlyozta Medvigy Endre.

Velkovics Vilmos arra is rákérdezett, mi lenne az, ami munkásságának legfontosabb, legaktuálisabb, mondhatni örök érvényű gondolata?

„Az identitás erősítése, talán ez a legfontosabb nála. Gyönyörű székely tájnyelven írt és azt a világot, Erdélynek, Székelyföldnek, a havasoknak a világát tökéletesen tükrözi, tökéletesen visszaadja és ez a mai ifjúság, sőt, a mai olvasó számára, ma is fontos.”

- válaszolta az irodalomkutató Medvigy Endre.

A magyar irodalom jelesei tisztelték, becsülték Nyírő Józsefet és munkásságát egyaránt, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy egy két kötetből álló emlékkönyv kiadásán is dolgoznak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!