2023. 06. 02. Péntek Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Magyarország élőben

Mécs Mónika: Az Akik maradtak gyógyító film, ami a lelket gyógyítja

A forgatókönyv-központú filmtámogatási rendszernek köszönhető, hogy a magyar filmek nemzetközi sikereket aratnak az elmúlt években - jelentette ki Mécs Mónika filmproducer Magyarország élőben című műsorunkban annak kapcsán, hogy az Akik maradtak című alkotás is bekerült a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listájára. A Tóth Barnabás rendezte alkotásról január 13-ig szavaz az Amerikai Filmakadémia, hogy bejuttatják-e a februárban megrendezésre kerülő Oscar-gálára.

  • Mécs Mónika: Az Akik maradtak gyógyító film, ami a lelket gyógyítja

 

Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása is szerepel a legjobb nemzetközi film Oscar-díjra esélyes szűkített listán, ezt közölte az Amerikai Filmakadémia. Mécs Mónika filmproducer a hírrel kapcsolatban elmondta, 91 ország nevezettjeivel versenyeztek, ebből választották ki a tízes listát.

„Engem mindig azok a típusú történetek vonzanak, amiben meg tudunk mutatni embereket különféle nagyon nehéz élethelyzetekben. Meg tudjuk mutatni azt, hogy ezekben az élethelyzetekben Ők hogyan viselkednek. Az vonzott még, hogy rengeteg film készült már a holokauszt rémtetteiről, de olyan film viszonylag kevés született, amiben azt mutatjuk meg, hogy a túlélők hogyan tudják az életüket tovább élni. Ez a két karakter, az orvos és a fiatal lány a filmünkben egymásra talál, és tulajdonképpen visszavezetik egymást az életbe”

– fogalmazott a film producere.

Mécs Mónika elmondta, a film hazai fogadtatása meglepően jó:

„Azt kell, hogy mondjam, hogy egyöntetű siker volt. Valahogy az emberek lelkét megérintette ez a két ember, ez az egyszerű finom emberi történet. A szeretetük által feldolgoznak valami borzalmasat, amiről azt gondolnánk, hogy ezt nem lehet feldolgozni.”

A Tóth Barnabás rendezte alkotásról január 13-ig szavaz az Amerikai Filmakadémia, hogy bejuttatják-e a februárban megrendezésre kerülő Oscar-gálára. 

„Azt találtuk ki a Barnával, hogy gyógyító film, ami a lelket gyógyítja. Ez nem csak azokat gyógyítja, akik ezeken a traumatikus holokauszt élményeken estek túl, hanem bárkit, aki valami nagyon szörnyű traumát élt át. Azt gondolom, hogy az emberek vevők erre, hogy valami ígéretet adunk, valami pozitív jövőt. Én azt gondolom, hogy erre talán vevők lehetnek a szavazók.”

– fűzte hozzá Mécs Mónika.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Felszámoltak egy drogkereskedő hálózatot

Felszámoltak egy drogkereskedő hálózatot

Letartóztatták egy drogkereskedő hálózat 15 tagját bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt Bács-Kiskun vármegyében - közölte a vármegyei főügyészség pénteken az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!