2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Rózsa Miklós a filmzenekirály

Következik:

Híradó 12:05

Magyarország élőben

Maruzsa Zoltán: Biztonságosan lebonyolítható az érettségi

Szerdán döntött a kormány több járványügyi szigorításról, így az általános iskolákat és az óvodákat is bezárják április hetedikéig. Trombitás Kristóf a részletekről Maruzsa Zoltán köznevelésér felelős államtitkárt kérdezte a Magyarország élőben Extrában.

  • Maruzsa Zoltán: Biztonságosan lebonyolítható az érettségi

 

Mennyire reális célkitűzés az április hetedike?

Reális ez a dátum az újraindulásra - kezdte Maruzsa Zoltán. (..) Folyamatosan zajlik a tömeges oltás: heti rendszerességgel ezres, tízezres nagyságrendben vannak és lesznek közöttük tanárok. (...) A hatékonyabb védelem érdekében nem lesz most gyermekfelügyelet az óvodákban és az iskolákban. A tapasztalatok azt mutatják, ha engedélyeznék a gyermekfelügyeletet a kicsik fele az óvodában maradna.

Kipróbált eljárásaink vannak arra nézve, hogy az érettséginek, mind az írásbeli, mind a szóbeli része biztonságosan lebonyolítható.

A felkészülés, ami kritikus, hogy milyen módon tudnak a több hónapnyi digitális munkarendben felkészülni a középiskolások. November 11-e óta hatályos az a rendelkezés, hogy a végzős évfolyamok számára engedélyezett az érettségi felkészítőknek és a konzultációknak a megtartása. Ezeket kellő biztonságban szervezték meg az iskolák.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!