2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Magyarország élőben

Magyarország élőben extra: Nem tudni meddig tart a válság

  • Magyarország élőben extra: Nem tudni meddig tart a válság

„Ez egy speciális helyzet lesz, igazság szerint valószínűleg a kormány is csak tanulja, hogy ez pontosan mit jelent és hogyan kell kezelni. Ennek a következményeit mind egészségügyi, mind pedig gazdasági szempontból nyilván számolják erősen, hiszen nagyon nehéz megmondani”

- mondta Földi László, biztonságpolitikai szakértő. Elmondta, ami a biztonsági kérdést illeti, szigorúan be kell tartani, amit mondanak, hiszen az a lényeg, hogy előre kell gondolkodni. Hozzátette, egy ilyen helyzetben a rémhír terjesztését is szankcionálni kéne.

Telefonon értük el Loppert Dániel, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóját.
Ugye Gulyás Gergely bejelentéseinek értelmében a szlovén, valamint az osztrák schengeni határon határellenőrzést kell visszaállítani a lehető leghamarabb, mikorra tudják ezt önök elvégezni, ki fogja elvégezni ezeket az ellenőrzéseket és hogyan? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Az ellenőrzést nem mi végezzük el, a technikai részletek tekintetében még egyeztetünk a Belügyminisztériummal. A vonatforgalom szempontjából, amit mi el tudunk mondani, hogy ez 66 darab vonatpárt érint a Hegyeshalom, Őriszentpéter irányba menő vonatokat érinti, itt van a railjet szolgáltatásunk is. A gyakorlatban körülbelül 20 percet menetidő növekedéssel lehet számolni holnaptól kezdve

 – mondta el Loppert Dániel, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója.

Több iparágat is tönkretehet a koronavírus-járvány. A légiközlekedést már tönkretette a vírus, a következő áldozat a turizmus – mondta el a Magyarország élőben extrában Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Az összeszerelő iparban is hamarosan éreztetni fogja a hatását a koronavírus. Már korábban is zajlott egy olyan folyamat, hogy Kínából visszatelepültek gyártók, ezt a járványügyi helyzet csak továbberősíti majd – tette hozzá. Parragh László arra is kitért, hogy a felmerülő készlethiány hirtelen fog berobbanni a gazdaságba. Elhangzott továbbá, hogy jelenleg tisztázás alatt áll, hogy a karanténba helyezettek, hogy kapnak majd fizetést.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke telefonon arról beszélt, hogy egyelőre csak a felsőoktatási intézmények esetében rendelték el a távoktatást. A hallgatók és a munkavállalók részéről ez a duális képzést érinti. Ennek a képzési formának elvégzése során a hallgató egyfajta szakmai gyakorlatot is már a kezdetektől, munkaszerződéssel teljesít. A munkajog és a biztosítás rendezi az ő helyzetüket ezekben az esetekben.

Telefonon kapcsoltunk Kálomista Gábort, a Thália Színház igazgatója.
Az önök munkarendjét, a művészek, alkotók munkarendjét hogyan befolyásolják a kormányzati intézkedések? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos.

A mai előadásunkat lejátszuk, mert nem volt időnk kihirdetni, hogy nem. Egyébként pedig fegyelmezetten tudomásul vettük, hogy ez a helyzet és megpróbálunk hozzá alkalmazkodni. Holnaptól a színház nézőtéri része bezár amúgy a napi munkafolyamatok, a próbák tovább fognak menni és reménykedünk abban, hogy minél előbb vége lesz ennek az állapotnak

-   mondta Kálomista Gábor, a Thália Színház igazgatója.

Csókay: Az erős immunrendszer veszi fel a harcot a vírussal

A félelem és a stressz gyengíti az immunrendszert. Az erős immunrendszer veszi fel a harcot a vírussal – hangsúlyozta Csókay András idegsebész. A félelemmentesség növeli a szervezet ellenállását, az immunrendszer működését – tette hozzá. Csókay András szerint a lelkünk mélyén találjuk meg ezt a félelemmentességet. 

Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár telefonos kapcsolaton keresztül elmondta, hogy a kormány az egyházakkal is megbeszélést tartott. Bár az egyházak működésébe nem szólhat bele direkt módon a kormány, kérést intézhet az egyházak felé. Ezt meg is tették, arra kérték az egyházakat, hogy 100 főt meghaladó szentmiséket ne tartsanak, amennyiben erre lehetőségük van, illetve inkább gyakrabban tartsanak szentmiséket. Az idősebb hívőktől pedig azt kérték, hogy maradjanak otthon. Ezért is tárgyalnak a Magyar Televízió szerkesztőségével és ha minden igaz, katolikus, református, valamint egy hónapon belül evangélikus istentisztelet is lesz a Magyar Televízión. 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!