2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Magyarország élőben extra: Nem lesz gyógyszerhiány

  • Magyarország élőben extra: Nem lesz gyógyszerhiány

Sopronból jelentkezett Köves Andrea, a Hír Televízió tudósítója, aki elmondta, hogy a határ közelében a nyugalom volt ma jellemző, a ki- és belépés tekintetében egyaránt.
Ami a vendéglátást és a szolgáltatóipart illeti, sokan elveszítik most az állásukat, a gyógyszeriparban és az egészségügyben dolgozókkal ellentétben. Ausztriában mintegy tizenhat ezren jelentek meg a különféle munkavállalással kapcsolatos segélyekért az egyes hivatalokban.
A munkavállalással kapcsolatban egyelőre nincs pontos adat. Sokakat elbocsátottak, sokan a szabadságukat töltik el kötelező jelleggel, illetve sokan várják a különféle szabályozások létrejöttét.
Az élelmiszerboltokat és a patikákat a legtöbb helyen megrohamozták az emberek. Az ezekkel kapcsolatos rendeleteket mindenki betartja. Az emberek az utcán állnak sorba, egymástól megfelelő távolságra. Ahol ez megoldható, ablakokon keresztül adják ki a gyógyszereket, vitaminokat. Utóbbiból rengeteg fogy az elmúlt időszakban.

A vészhelyzet bejelentését követően hatalmas forgalomnövekedést tapasztaltak a gyógyszertárakban – mondta a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke, Hankó Zoltán. Hozzátette, 3-3,5- szeres terhelésre sem a beszállítók, sem a gyógyszerészek nem tudnak reagálni, de elmondta attól nem kell tartani, hogy általános gyógyszerhiány alakul majd ki. Az elnök önmérsékletre inti az embereket és azt javasolja, ha van azonos értékű helyettesítő gyógyszer az adott gyógyszertárban, akkor használják most azt és ne járjanak patikáról-patikára. Elmondta, a gyógyszerészek védelmére nehéz megfelelő mennyiségű maszkot adni, a fertőtlenítők hiánya azonban hamarosan rendeződhet.

 

Keleti Artúrt, az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás elnökét Skype kapcsolaton keresztül értük el.
Kibertámadás érte koronavirus.gov.hu oldalt, ki és miért tenne ilyet? - kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.
Keleti Artúr elmondta, támadások mindig vannak, az ilyen helyzetek csak felfokozzák a támadó kedvet, hiszen ilyenkor a felhasználók kiszolgáltatott helyzetben vannak, könnyű őket megtéveszteni. Eltérő motivációk lehetnek a háttérben, gazdasági érdeke, kiberbűnözés. Sajnos más régiókban is voltak hasonló támadások, az amerikai kormány hasonló weblapját szintén támadás érte, de volt olyan fontos külföldi tájékoztató oldal, amelyet a médiumok is használtak, ahol az adatokat is megváltoztatták a hackerek.
Arra a kérdésre, hogyan szűrhetőek ki a fake news oldalak Az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás elnöke elmondta, hogy a nagy közösségi oldalak folyamatosan szűrnek, de vannak, amikbe nem látnak bele így fontos, hogy ne essünk pánikba, tájékozódjunk az általunk ismert és hitelesnek tartott portálokról is azzal kapcsolatban, amit esetleg olvasunk.

Bugnyár Zoltán tudósítónk jelentkezett Svédországból és az ottani helyzetről számolt be.
A koronavírus következtében a távoktatást Svédországban is igyekeznek megoldani. Emellett a koronavírus fertőzöttek kivizsgálása, kezelése, priorizálása is elsődleges feladat.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!