2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Élet a türbe árnyékában 11:05

Magyarország élőben

Magyarország élőben extra: Az ingázók megfojtják a peremkerületeket

Araszoló autók, dugóban álló autóbuszok Budakeszin. Hétköznaponként a reggeli csúcsban tízezrek próbálnak bejutni a fővárosba. A környéken élők már régóta szorgalmazták, hogy az állam segítse az elővárosi közlekedés fejlesztését. Két hete a Budapesti Fejlesztési Központ csaknem 600 millió forintot kapott a kormánytól, így hamarosan értékes perceket nyerhet, aki a buszközlekedést választja. A tervek szerint Budakeszi P+R parkolóiból indulnának majd a járatok. A gyors haladást buszsávok és intelligens forgalomirányító lámpák segítenék. A cél, hogy a felgyorsított buszokra a most még gépkocsival járók minél nagyobb része váltson át. A Magyarország élőben extra vendégei Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester és Győri Ottilia Budakeszi polgármestere voltak.

Az a konkrét cél, hogy stabilan 30 perc alatt a 22-es busz Budakeszi végállomásától a Széll Kálmán térig bejusson. Mi abban bízunk, hogy ez egy olyan alternatíva, ami az autósokat is átirányítja a közösségi közlekedésre - mondta Győri Ottilia Budakeszi polgármestere.

Özönlenek be a Zsámbéki-medencéből az autók, rengeteg ember költözött ki. 300-350 ezer ember jön befelé, 50 ezer pedig kifelé - közel félmillió ember mozog. Az ingázók megfojtják a peremkerületeket. A cél az, hogy álljanak meg az autósok a város határában – mondta Pokorni Zoltán.

Budapest határától befelé már megvannak a tervek – mondta a XII. kerület polgármestere. Más a helyzet Budakeszin belül – tette hozzá Pokorni Zoltán.

Erre reagálva Budakeszi polgármestere hozzátette, folyamatos az egyeztetés az illetékesekkel. 

A folytatásban a hosszútávú tervek részleteiről beszéltek a műsor vendégei. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Rendkívüli migrációs sajtótájékoztató

Ma reggel kilenc órától rendkívüli migrációs sajtótájékoztatót tart Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó és Vargha Tamás parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!