2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Magyarország élőben extra: Általános sebességcsökkentésre készül a főpolgármester

2020. április 28., kedd 18:05

A Magyarország élőben extra vendégei Lovas Károly Róbert, közlekedésbiztonsági szakértő, Várnai László, a CivilZugló Egyesület elnöke és ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója voltak.

Lovas Károly Róbert: Több ellenőrzésre lenne inkább szükség

Budapest vezetése a járvány utáni időszakra készül. Egy előterjesztés szerint drasztikusan lelassítaná az autósforgalmat Karácsony Gergely. A legszélesebb utakon is megszüntetné a 70 km/h lehetőséget, a kisebb utcákban pedig egységesen 30 lenne a legnagyobb megengedett sebesség. Lovas Károly Róbert, közlekedésbiztonsági szakértő beszélt az előterjesztésről.

„Alapvetően az kijelenthető, hogyha egy autó lassabban megy és egy veszélyhelyzetbe kerül, akkor hamarabb meg tud állni. Kisebb a fékút, kisebb a féktávolság. (…) Azonban önmagában ha egy ilyen drasztikus lépésre készül a városvezetés, akkor mindenképpen meg kellene nézni, hogy egyáltalán milyen típusú közlekedési balesetek valósultak meg, mi volt a fő kiváltó oka. Például visszavezethető-e gyorshajtásra”

- mondta Lovas Károly Róbert. Elmondta azt is, hogy önmagában nem lesz megoldás a sebességcsökkentés, hiszen alapvetően a sofőrökkel van a probléma. A közlekedésbiztonsági szakértő elmondta a magasabb fokú ellenőrzés ellenben segíthetne a halálozások csökkentésén.

Kapcsolódó anyag:

Megbénítaná a főváros közlekedését Karácsony

Várnai László: Több száz millióért venne parkolóórákat Zugló polgármestere

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere, néhány hónapig megpihentette, de most ismét a testület elé vinné a parkolóórák beszerzéséről szóló javaslatát. Az üzlet több százmilliós és sokaknak nem tetszik a kerületben. Várnai László önkormányzati képviselő, a CivilZugló Egyesület elnöke mondta el a részleteket Magyarország élőben extra című műsorunkban.

A novemberi javaslat került ismét elő, melyről a polgármester, Horváth Csaba egyedül szándékozik döntést hozni. Várnai László szerint mindez finoman szólva nem elegáns.

Ami az érmés készülékek Zuglóba történő elhelyezését illeti, felesleges pénzköltés lenne, főként ebben a formában. Az erre szánt összeg pedig közel 400 millió forint, amit ennél jóval hasznosabb dolgokra is tudnának költeni.

Kapcsolódó anyag:

Horváth Csaba szerint az új parkolási szerződés a lakók érdekeit szolgálja

Ifj. Richter József: A cirkusz egy nagy család 

A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában Skype-on kapcsoltuk ifj. Richter Józsefet, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatóját, aki betekintést enged a járvány miatt nehéz helyzetben került Magyar Nemzeti Cirkusz életébe. 

Ifj. Richter József elmondta, hogy jelen pillanatban a legnagyobb nehézséget a felmerülő költségek jelentik, a művészek fizetése, valamint az állatok etetése komoly összegeket emészt fel, de igyekeznek tartani magukat. Szerencsére mind a hazai, mind a külföldi művészek rugalmasak és várják, hogy ismét lehetővé váljon a turné folytatása. Igyekeznek online szórakoztatni a közönséget, különböző bejelentkezésekkel és a régi műsoraik online való közzétételével, melyekre nagy az érdeklődés. Külföldi példa alapján felmerült, hogy szafari parkot létesítenek, ahol a cirkusz állatait autóból lehetne megcsodálni.

Hír TV